Minisemester.

En kollega gav mig tipset att då det tar så lång tid att varva ner efter skolavslutningen så ska man redan direkt efter att betygen är satta koncentrera sig på att koppla av. Hennes tips var att göra saker som bryter mot vardagen, så som små utflykter efter jobbet, för att bryta tankarna från jobbet till annat. Bra tips! Att ägna mig åt utflykter efter jobbet hinns dessvärre inte med då Anton har simskola varje eftermiddag dessa dagar, men en minisemester under nationaldagshelgen fick vi till iaf!

Vi har hunnit med en hel del avkoppling, även om jag fortfarande känner mig ganska sliten. Malte och pappous badade medan jag och Anton mest tittade på. Anton gav sig på ett försök att ta sig ner i vattnet men det slutade bara med frustration då han så gärna ville bada, men han tyckte att det var för kallt. Hade jag haft badkläder med mig hade jag nog kunnat ta ett dopp då det visade sig att termometern var trasig och att de femton graderna egentligen var tjugoen.

Denna vår bjuder på helt galna mängder sjöplommon i sjön, en geléklump som är nån slags bakterie om jag har förstått det rätt. Vi såg ett femtiotal bara runt bryggan så vi behövde självklart ta upp en för att kika lite närmare.

En del fiske blev det också. Inte från min sida alltså, men pappous och Malte fiskade en massa. Först leta mask, sen fiska. De fick en gädda på kroken vilket var coolt, men den bet av linan och simmade vidare.

Utöver bad, fiske, läsning, bollek i trädgården och så vidare så bakade vi också något som vi inte har gjort sedan vi bodde i Krokhöjden. Det kanske var tjugo år sedan. Daktila! Vi brukar alltid köpa färdiga när vi är på Cypern men hemgjorda är så himla mycket godare. Det här får vi inte vänta i tjugo år med till nästa gång…

Vi hade en otrolig tur med vädret den här helgen och det var länge sedan man kunde sitta ute så här sent som vi har gjort. Myggorna har visserligen också fått äta sig mätta men jag ska inte klaga. Hur många sådana här kvällar får man per sommar?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *