Mot Oaxens julbord!

Malte är lämnad hos farmor och vi är på väg mot en av december månads, nej hela höstens, stora händelser. Vi ska till Oaxens julbord!

Det här är mitt femte julbord på den trevliga skärgårdskrogen och tyvärr förmodligen mitt sista. Ägarna av restaurangen har meddelat att kommande sommar är deras sista på ön och att de nu har bestämt sig för att öppna nytt i Stockholm. De söker nya utmaningar men jag skulle tippa på att de också är sugna på att ge sig in i kampen om att få sig en liten stjärna i Guide Michelin. Många andra prestigefyllda priser har de fått utom just en stjärna. Det kan de inte få ute på Oaxen då restaurangen ligger alldeles för långt ifrån City.

Hur som helst, julbordet har aldrig svikit och jag räknar med att det inte gör det i år heller. Jag har laddat för deras jättegoda sillsorter och den fantastiska ostkakan länge nu. Låt ätandet börja!

2 thoughts on “Mot Oaxens julbord!

  1. men då har jag ett tips för nästa års julbord: Smådalarö gård. De har ”skaldjursjulbord”, och ett underbart dessertbord. Så länge det finns ett bra dessertbord är jag ganska nöjd 🙂

  2. Tack för tipset! Behöver samla på mig några alternativ för att presentera för de andra. Smådalarö ligger en bit bort också, det gillar jag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *