Nacka i mitt hjärta

Tidningen Fokus har rangordnat landets kommuner. Listan är också publicerad i Aftonbladet. De har tittat på faktorer som ”jämställdhet, brottslighet, skilsmässor, självmord, nya företag, kvalitet på skola och vård, företagsklimat, arbetslöshet, flyktingmottagande, skattesats, valdeltagande och socialbidrag.”

Av Sveriges 290 kommuner ligger mitt älskade Nacka på 11:e plats. Jag visste väl att mina föräldrar tänkte till när de valde kommun att skaffa barn i. Jag har också tänkt till. Jag skaffar nämligen barn i den kommun som kommer på 10:e plats; Stockholm.

Munkfors kommer jag aldrig att flytta till. De ligger allra sist.

10 thoughts on “Nacka i mitt hjärta

  1. Vi är beräknade 27/7. Är också från Nacka, Saltis. Mamma bor nu i Jarlaberg och pappa i Saltis. Vi flyttar från Kungsholmen till Sjöstaden nästa vecka så det är ju nästan nacka det också…

  2. Mina 3 barn är födda på Nacka BB, fast finns det kvar nu? Vi bodde under den tiden i Handens kommun ( hette de så då?) Men när äldsta tjejen hade gått två år i skolan där så flyttade vi uppöver.
    Kramen

  3. Jaha, jag gjorde verkligen ett nedköp (nerköp? Vilket är rätt?) när jag valde att flytta till Nyköping..plats 177…hmm.

  4. Och ja, hur tänkte du egentligen? Menar du att du inte läste självmordsstatistiken innan du flyttade dit. Ytterst oansvarigt anserjag.

  5. Vickan, ta ditt ansvar! Du får flytta till Danderyd så fort du blir befruktad. Man vill ju bara det bästa för sina barn, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *