När man vill komma undan lite.

Det är några år sedan nu men det var en period när varenda kotte taggade sig själv på Steam hotel i Västerås. Det nyöppnade hotellet inhyst i det gamla ångkraftverkets byggnad invid vattnet lockade till sig alla möjliga besökare men marknadsavdelningen riktade framförallt in sig på influencers som fotade sig själva i poolen på sjunde våningen. Jag är ingen influencer men blev ändå sugen på att åka dit och bo i vad som såg ut som fantastiska lokaler. Jag har inte haft något ärende i Västerås så mitt premiärbesök fick dröja – till nu.

J pluggade i Västerås precis innan vi träffades så vi tyckte att det vore trevligt att åka dit och traska runt i staden han en gång i tiden kände sig hemma. Eftersom vår bröllopsdag ligger i juli passar det ofta bra för oss att åka iväg ett dygn då, så även i år. Innan vi checkade in på hotellet åt vi lunch på Stora torget och traskade sen vidare bort till MDH och till de studentlägenheter som finns i närheten. J pekade ut en av lägenheterna han bodde i och kårhuset där han festade och jobbade extra. Vi stötte också på en gammal kursare som var kvar i stan!

Väl på Steam hotel hängde vi under vår tilldelade tidsslot i poolen på sjunde våningen och till kvällen åt vi en grym middag på Chamberlin Grill. Alla rätter var urgoda men efterrätten slog verkligen högt, en mandelchokladkräm med kaffebrownie och en alldeles färsk marshmallow. Heeeelt fantastisk!

Det som gör att Steam sticker ut från andra hotell är så klart stilen och inredningen. Det är som att man kliver in i tjugotalet när man går genom alla rum i varma toner av grönt och brunt. Om jag tog massor av bilder? Nope, men det har ju alla influencers gjort före mig så bilder finns det gott om 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *