När?

När ska Malte gå med på att sova i sin egen säng igen?! Fan vad mycket sämre jag sover när han ligger brevid. Och shit vad ofta han känner sig sugen på att äta lite när han hela tiden ligger och känner doften av mat bara en decimeter från sig? Blä. Positivt är i alla fall att idag åt han mer av sin gröt än han brukar. Han ska bli en grötälskare.

Idag blir det besök av Elin som måste få leka lite med gullungen. Sen blir det en promenad till, wait for it… Sickla. Det ska inhandlas potatis. Malte ska testa på det för första gången. Jo jo, det är vid fyra månader som det rekommenderas men det struntar jag i. Det är ju ändå bara ett par veckor dit. Min förhoppning är att Malte blir en matglad unge och att han kommer att älska att prova på nya smaker. Tänk vad mycket enklare det blir då…

3 thoughts on “När?

 1. Go for it! Det var vid tre månader när Max var liten…
  Jag åt också min första smakportion gröt idag, jag ska också lära mig att tycka om den eftersom det ska ingå i min nya diet som jag ska ha efter nyår.
  I HAVE PLANS, I TELL YOU!!

 2. Ha! Jag köpte faktiskt en burk med potatis- och palsternackspuré igår när jag var på Forum som A ska få testa idag. De äter ju inte om de inte vill, då får man väl vänta lite i så fall! 🙂
  Gröten är absolut ingen hit här iaf, första gången gick bra, men nu åker mer och mer ut för varje gång!
  Visst är det Sempers gröt du har?
  Verkar nämligen som att den är mer poppis bland de små….

 3. Ja, jag använder Sempers och den funkar faktiskt ganska bra. Jag tycker att han äter mer för varje gång, igår blev han så mätt att han inte behövde ammas förrän vid elva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *