Nästan fixerad nu

Nu är jag äntligen hemkommen från barnmorskan. Det var ett spännande besök den här gången. Efter att hon kollat blodtrycket skulle hon som vanligt mäta magen. När hon kände efter den övre kanten på livmodern fick hon en rejäl spark av pyret rakt i handen! Vi blev förvånade båda två. Hon kände också efter hur bebisen låg i magen. Den senaste månaden har den legat med huvudet nedåt, i startläge, men den här gången tyckte hon att lilla pyret hade tryckt sig väldigt långt ner. Hon kallade tom på en annan barnmorska för att få en second opinion. Även hon menade att bebisens huvud fortfarande är ruckbart men väldigt nära till fixering. Coolt. Jag fick känna på huvudet också vilket var ännu coolare så klart!

När jag låg där på britsen och de kände och hade sig blev jag verkligen helyr. Jag vet ju att jag inte kan ligga på rygg så då gör jag ju inte det längre än ett par minuter. Nu tog det däremot längre tid så vi fick pausa så att jag kunde lägga mig på sidan cch avlasta en stund. Tyngden från magen trycker så på blodkärlen att jag inte får upp blod i huvudet och därför blir jag yr. Till slut fick jag ställa mig upp, tydligen helt blek i ansiktet enligt BM, och då svartnade det för ögonen på mig. Lite läskigt men samtidigt intressant att vara med om. Låter det konstigt?

Det är lite kul att det börjar hända saker nu. Det är inte bara jag som gör mig redo för förlossning utan det gör bebisen också.

3 thoughts on “Nästan fixerad nu

  1. Spännande! Jag tycker det är fascinerande att kroppen gör sig förberedd helt automatiskt. Själv ska jag på kontroll imorrn och ska då kolla hur min vilding ligger i magen. Sist låg bebisen fortfarande med huvudet uppåt, vilket jag tror den fortfarande gör….

  2. Vad spännande!!! Håller tummarna att du får en lugn midsommar!
    Min pappa föddes på midsommarafton en gång för över 70 år sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *