Naturkompaniet och Barnens Hus

Läste igenom gårdagens blogginlägg och insåg snabbt att jag knappt skrev någonting om gårdagen. Den var ju fullproppad med saker att skriva om men jag var helt enkelt för trött.

En sak som hände igår iaf var att Lovisa började känna att något kanske var på gång i magen, och mycket riktigt; i förmiddags fick hon en liten bebis! Stort grattis till Lovisa och Hans som har givit Sixten en lillebror!

Planen för dagen var att köpa vinterstövlar och en åkpåse till Malte. Jag klädde på honom varm jacka och täckbyxor och så promenerade vi ner till Naturkompaniet i Sickla som var vårt första stopp. Där hittade jag, efter tips från Kaj och Maria, finfina stövlar från Viking i stl 23. De är nu i Maltes ägo.

På väg vidare mot Barnens Hus, där jag för övrigt mötte upp Sofia och alla hennes barn, så bestämde jag mig för att åkpåsen som skulle köpas inte skulle köpas och att jag istället skulle köpa en gosig fäll att lägga i vagnen. Det var täckbyxorna som fick mig att tänka i andra banor. Jag trodde nämligen att jag skulle tycka att det var meckigt att kränga på honom dem hela tiden men jag gillade dem. Och eftersom jag gillade dem, varför då köpa en åkpåse och riskera att inte använda byxorna? Konstigt resonemang kanske men så blev det.

Vi traskade till Forum också och snabbplöjde några affärer men jag fick snabbt ge upp. Malte tröttnar på att sitta i vagnen länge så det var att ta sig hemåt illa kvickt och släppa honom lös.

Dagen var inte över här utan vi fick trevligt besök i form av först Carro och sedan farmor Jeanette. Full rulle så här på en tisdag. Gillart!

4 thoughts on “Naturkompaniet och Barnens Hus

  1. Täckbyxor är grymma!
    Inte för att vi använt några än, det har räckt med överdragsbyxor och mjukisar under än så länge. Nackdelen med overaller och täckbyxor lär väl just bli gallerihäng sen. Meckigt att få på och av (iaf när man har min unge) och då hade jag gillat en åkpåse, men det är ju bara lathet.
    Vi kommer köra på filt, sen är de ju rejäla vinterkläder som gäller så det ska nog funka!!

  2. Vi har tagit bort överdelen(dragkedja runt påsen) på vår åkpåse och har nu underdelen som filt i vagnen, som hon sitter på alltså. Däremot har jag nu på mornarna när jag inte orkar dra på Lykkas alla ytterkläder (överdragsbyxor) satt dit överdelen på åkpåsen så kan hon åka till dagmamman i bara strumpbyxor. Så så kommer vi nog köra, alternativt lägga på en filt istället.

  3. Min plan från början var också filt men jag insåg att inte det gick då Malte hela tiden sparkade av sig den alt sparkade omkring så att det kom in kall luft. Det var därför jag bestämde mig för åkpåse. Sen när täckbyxorna åkte på så försvann åkpåseplanerna av bara farten.

    När vi sen gick omkring i Forum kunde jag inte bestämma mig om jag skulle ta av dem eller inte, det måste ju blivit varmt! Jag valde dock att låta bli för om jag hade börjat fippla med det så hade Malte trott att han skulle få komma ur vagnen… Det finns för- och nackdelar med allt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *