Nu är det klippt igen!

 

Så var det dags igen! Lejonklippning! Här ser hon riktigt sorglig ut men det är bara för att hon är groggy efter att ha varit sederad hos veterinären. 

Silje fick en lejonklippning i september (tack instagram för att du hjälper mig att ha koll), då var pälsen full med tovor, precis som vanligt efter sommaren. För det är på sommaren det är värst eftersom hon är ute typ dygnet runt och en massa skräp fastnar i pälsen. Och att jag ska få borta igenom ordentligt är det inte tal om, man får borsta en kortis sen blir hon alldeles spattig och nafsar, river och biter. Så det blir tovor till slut. Stora. Den här gången jobbar jag förebyggande och tänker att det kan vara bra att vara korthårig över sommaren, kanske kan vi slippa tovor i vinter då? Har vi tur kanske inte lika många fästingar sätter sig heller?? Har plockat bort sex stycken på hennes redan i år.

I övrigt är jag så galet taggad på värme just nu. Helgen var ju faktiskt en besvikelse då den inte bjöd på så mycket sol men jag försökte ändå få till lite vårfeeling genom att plantera om mina övervintrade pelargoner. Sticklingar – nästan lika bra vårtecken som tussilago! 🙂 

 

Och för att spinna vidare på den botaniska riktning som den här bloggen lite oväntat verkar ta, så hittade jag den här krukan med påskliljor i garaget. Den ställde jag ut där efter att påsken var överspelad förra året och så har den stått där sedan dess. I ett år! Inte en droppe vatten, eller kärlek för den delen, har den fått och ändå så bjuder den på lite lite grönt. Helt galet ju. Igen – växtkraft är coolt! 

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *