Nu börjar det närma sig en inflyttning!

Igår bokades en slutbesiktning i mitten av december. Det är banne mig stort! Ett par dagar efter det så är det meningen att vi ska flytta in. Det känns helt overkligt med tanke på att det här projektet påbörjades för så länge sedan. Själva bygget startade innan sommaren men tomten köpte vi redan sommaren 2009 så det har varit ett work in progress ett tag nu. Det känns så otroligt roligt att ha målet inom räckhåll!

Efter en lång och hemsk tågresa hem från Malmö (jag blir hemskt åksjuk) hämtades Malte på förskolan sen åkte vi ut till huset. I vanliga fall är det J som åker ut på vardagarna och vi tillsammans på helgen, men jag var sugen på att åka dit när byggarna var på plats. Jag har ju inte träffat dem sedan semestern i somras! Dessutom ville jag mäta en del av undervåningen men det glömde jag ju givetvis.

Köket är nu nästintill färdigt, det är bara några små detaljer som ska bli klara. I förra veckan kom det företaget som ska leverera bänkskivan och mätte. Deras vanliga leveranstid är två veckor men då vi också beställde en diskho som de inte hade i lager så lades ytterligare en vecka på leveranstiden. Typiskt! Jag längtar så efter att bänkskivan är på plats på bänkarna utefter väggarna och på köksön. En av anledningarna till att vi inte köpte bänkskivan på IKEA, förutom att det inte fanns några jag ville ha rent utseendemässigt, så var det att de inte kan leverera ett helt skivstycke som täcker köksön. Man hade behövt ha två stycken bredvid varandra, med en ful skarv som jag absolut inte ville ha. Då får man söka sig till annan leverantör, även om jag i övrigt älskar IKEAs kökslösningar.

Här nedan är en bild på hallen på övervåningen. Jag fullkomligt älskar att vi valde att ha vitmålad panel på den väggen. Hörnlisterna runt fönstren ska självklart också vara vitmålade. Till vänster, där man ser lampan, är där man kommer upp från trappan. På golvet ser man att byggarna har börjat lägga ut slingorna till värmegolvet. Så fort taket är helt klart kan de lägga ut slingorna i hela hallen och vardagsrummet och smacka på parketten på det. Golv och lister är redan klart i vårt och barnrummen. Det händer med andra ord grejer!

Om du vill läsa mer om vårt husbygge så kan du göra det här!

3 svar på ”Nu börjar det närma sig en inflyttning!

  1. Shit vad snyggt det kommer att bli Alex! Jag ser så fram emot att komma och bli avundsjuk i vinter 🙂 kram

  2. Åh du är så välkommen! Jag är så himla rädd att ingen kommer vilja hälsa på oss eftersom vi kommer sitta ute i skogen… 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *