Nu känns det bättre

Allt har verkligen gått så mycket bättre än väntat vad gäller inskolningen på förskolan. Jag hade aldrig kunnat drömma om att allt skulle flyta så bra, det är bara en liten sak som har stört mig. Ganska mycket. När Malte börjar klockan halv åtta på morgonen lämnas han nämligen på en annan avdelning än hans vanliga, där det är andra pedagoger. Detta för att det är så få barn som lämnas så tidigt för att äta frukost, och den avdelningen ligger närmast köket så det blir mest effektivt att de äter där.

Det här veckan var den första som Malte skulle lämnas ordinarie tid av mig och han skulle då lämnas på den ”andra” avdelningen. Trots att det gick ganska bra när jag lämnade honom (han grät självklart men det gick över fort) så kändes det inte rätt i magen att lämna honom på en avdelning där varken jag eller Malte tidigare har träffat pedagogerna. Dessutom går de på rullande schema vilket innebär att det är fem olika pedagoger som kör frukosten alla fem dagar i veckan. Det kändes inte bra.

Så slog det mig! Det finns ingen anledning för Malte att äta frukost på förskolan och nu i efterhand förstår jag inte varför vi bestämde oss för att han skulle göra det över huvud taget. När man inte äter frukost på förskolan så går man nämligen direkt till ”sin” avdelning. Varför fasen tänkte jag inte på det tidigare?! Han vaknar ju klockan sex varje morgon så det finns gott om tid för att klämma i sig macka och mjölk hemma!

I morse lämnade jag Malte på ”hans” avdelning hos ”hans” pedagog och visst grät han en skvätt, precis som vanligt, men det kändes så mycket bättre i magen. Han är så liten ännu och att börja på förskola är det mest omvälvande som har hänt i hans korta liv. Självklart ska jag göra allt för att det ska bli så himla bra som det bara kan bli, och tänk att en macka i morgonsoffan kan göra en sådan skillnad!

One thought on “Nu känns det bättre

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *