Nu kryper han!

Jag dokumenterar inte Antons vardag här på bloggen på samma sätt som med Malte och det är inte ett medvetet val på något sätt utan kanske bara naturligt med andra barnet. Inte för att hans utveckling är mindre viktig eller att jag är blasé utan det har nog bara med att göra att jag har mer av ett ”liv utanför” bebis den här gången. Jag har en massa annat som tar min tid och då slarvas det lite med dokumentationen. Men nu! Nu minsann kommer en liten uppdatering på utvecklingsfronten. Idag kröp nämligen Anton ”på riktigt” för första gången! Han har varit på gång i ett par veckor då han har stått på alla fyra och liksom gungat men då han inte fattat grejen att man måste lyfta händerna framåt så har han istället skjutit sig bakåt med händerna.

Jag gick tillbaka i bloggen och kan, lite otippat, konstatera att han faktiskt började krypa lite drygt en vecka före Malte. Anton är ca 7 månader och 2 veckor, Malte var lite drygt 7 månader och 3 veckor. Jag säger att det är lite otippat för till skillnad från Malte så har han varit lite seg i övrigt. I övrigt menar jag egentligen bara sittandet, det har han varit helt ointresserad av. Det var först i helgen som var som han visade att han kan sitta rakt upp och ner på golvet utan att ta stöd med en hand. Det är mycket mycket senare än Malte men Anton har liksom inte velat. Så fort vi har haft honom i knät så har han genast dragit upp sig på fötter istället. Han har velat stå.

Jag kan se intresset hos honom redan nu att han gärna vill dra sig upp för att stå mot möbler men tack och lov så lyckas han inte med det. Men så himla länge kommer det inte dröja, det är jag säker på. Och jag blir inte förvånad om han börjar gå lika tidigt som Malte (tio månader, filmklipp här, notera den snygga frisyren…) men det är ingen brådska för min del. Det här är min ”sista” bebis så han får gärna ta så mycket tid han bara behöver :).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *