Ny vagn…

Det är dags. Dags för en ny vagn. Blä vad tråkigt att behöva engagera sig i det men det är tyvärr tvunget.

Jag var jättenöjd med vår Teutonia Fun så länge vi hade liggdelen på. I vintras bytte vi till sittdelen och det gick ganska bra då Malte satt omhuldad av en rejäl åkpåse som höll honom på plats men när vi tog bort den såg jag dock att han inte alls sitter bra i den utan hasar ner och nästan sitter på svanken. Det ser inte alls bekvämt ut. Dessutom är han på väg att växa ur vagnen vilket är konstigt då Malte inte är speciellt lång. Är barnen extremt korta i Tyskland eller?

Så nu till saken. Vi behöver en ny vagn men jag vet inte alls vart jag ska börja. Mina krav är få men av vikt.

– den ska vara lätt att stuva in i bakluckan

– den ska vara smidig att köra, helst med två små svängbara hjul fram

– den ska vara bekväm för Malte att sitta i och han ska få plats i den länge till

– den ska ha fullt liggläge så att Malte kan sova bekvämt i den

– varukorg är ett måste

– det gör inget om den är snygg…

Har jag glömt något? Mycket möjligt men det här är det jag kommer på just nu. Så? Har ni nåt tips? Nåt märke och modell som rekommenderas? Jag vet att jag är mamma och borde ha koll men jag är helt lost i den här djungeln.

Hjälp!!

11 svar på ”Ny vagn…

 1. När jag läser dina krav kommer jag osökt att tänka på Bugaboo, men det kan tänkas att det finns andra bra märken också. Jag är om möjligt ännu mer rudis än du på området och då är jag tvåbarnsmamma!

 2. Du kan ha rätt med Bugaboon men den känns som i dyraste laget. Skulle ha köpt den när han föddes då så att vi hade kunnat ha den länge för jag undrar om han inte skulle växa ur den ganska fort?

 3. Tanken när de växer ur dessa är ju att man kan börja gå över på sulkysarna.
  Jag gillar dem inte alls om jag ska vara helt ärlig, även om brio nu kommit med en med svängbara hjul är den otroligt osnygg i mina ögon. Skulle jag byta skulle det bli en Urban Jungle, men det är ju trehjuling….

  Jag trodde att vi skulle byta nu till hösten, men A gillar sin vagn och är dessutom fortfarande kort nog för att den ska fungera över vintern, sen får det bli resevagnen/sulky bara.

  För övrigt är ju just Fun den allra minsta modellen, grannens 14 månaders som är längre än Malte har dock fortfarande en del plats kvar i sin, men det ser ut att vara på glöggen.

  (och när vi köpte vagnen sa säljaren att vi kunde hoppas kunna ha den till 1,5 år ungefär)

  Sorry för uppsatsen mitt i natten!

 4. Bugaboon kan användas upp till typ 3 års ålder, så den är ju ett alternativ. Den kan ju faktiskt hittas begagnad för 5000-6000 kr.

  Måste du ha två små framhjul? Just den varianten är ju lite knepig. Om du hade sagt ett framjul så hade jag kunnat hjälpa dig mer! Hmm…ska tänka på saken!

 5. Två framhjul är inte ett måste om det inte finns lika mycket att välja på. Ett hjul kan funka men då måste den kännas robust! Jag vill inte vara med om en vältande vagn…

 6. Nu hänger jag inte med riktigt. Använder ni fortfarande eran Teutonia? Jag trodde att ni använde den här nya vita?

 7. Klart vi använder Teutonian!

  Den lilla vita är en resevagn, shoppingvagn och vagn för tillfällen när jag inte orkar släpa på den stora!
  Så bekväm att köra är den absolut inte att jag skulle vara beredd att köra den på ordinarie promenader exempelvis! Att köra på ojämna underlag eller grus är nog varken skönt för A (finns ju ingen som helst stötdämpning) eller mina händer.

 8. Jag skulle satsa på en Urban jungle swift, som Lykka har. Den har låg tyngdpunkt, 5500:-, ifs ett hjul fram men väldigt stabil.

  Tyvärr är ju iCandy ganska liten i sittdelen så den är ju inte aktuell för er, annars är ju den typ den bästa fyrhjulsdriften på marknaden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *