Nya (kvantitativa) mål.

IMG_4521
Nyårspimpad spinncykel.

Man ska ju ha ha ett tydligt mätbart mål med sin träning. Säger de som kan det där. Och det har jag ju på sätt och vis men det är inte ett där jag vill väga x antal kilo, springa så långt så snabbt eller orka så många reps med så många kilon på stången. Så engagerad i min träning är jag inte och en önskan om alla saker ovan är ju inte alls samma sak som ett mål. Jag vill bara att träningen ska bli av. Tränar jag regelbundet och någorlunda varierat (Friskis bestämmer hur varierat…) så håller jag mig frisk, stark och på gott humör.

En liten oansenlig app hjälper mig jättemycket när det gäller att träningen ska bli av. Det är väldigt sällan jag behöver tvinga mig själv att ta mig iväg men Training Goal hjälper mig att hålla koll på att antalet pass i veckan blir det jag har bestämt mig för. Annars är det lätt hänt att jag tar en för många vilodagar här och där. I somras satte jag målet att genomföra 90 pass under perioden augusti till och med december. Jag trodde att jag skulle fixa det med god marginal men då hade jag inte räknat in att jag skulle åka på både feber och förkylning under perioden. Mitt nittionde pass klarade jag på den allra sista dagen, jag rundade av med nyårsspinn!

IMG_4526
Stjärnregn över appen när jag fixat mitt mål! Pampigt värre!
IMG_4525
Jag bjussar på den här hemska bilden på mig själv, bara för att jag var så glad! Och ja, jag hade hatten på hela spinnpasset och ja, den kliade lite i hårbotten men det var det värt. Är det nyår så är det!

Självklart har jag satt upp nya mål för 2015. Ett är att jag ska klara 200 pass under hela året och ett är att 70 av dem ska genomföras innan jag börjar jobba. Det kommer bli en utmaning, att ha en träningsrutin samtidigt som jag ska jobba och ha två barn blir ju faktiskt något nytt för mig!

3 thoughts on “Nya (kvantitativa) mål.

  1. Låter som bra mål! Själv vill jag klara 100 pass innan midsommar. Sedan har jag tävlingen Toughest som mål, dvs att jag (med mitt lag) ska genomföra den. 🙂

    När börjar du jobba?

  2. Toughest? Det måste jag googla!
    Jag är tillbaka i maj är planen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *