Nya sovrutiner

Det är nya sovrutiner som gäller här hemma och det bästa är att vi inte ens har behövt anstränga oss för att få en förändring!

Malte har sedan dag ett varit uppe sent på kvällarna. Jag minns när han var en liten pyttebebis som alltid somnade någon gång mellan 23-01. Tack och lov fick jag då sovmorgon och dessutom hann gå upp och äta frukost innan sötkorven vaknade så det var väl helt okej.

Den där läggtiden har sakta, sakta, mycket sakta krupit sig till tidigare på kvällarna men det senaste året har snittet ändå legat på klockan 21.30 så speciellt tidigt har det aldrig varit.

Nu har det förändrats, mycket tack vare att jag har börjat jobba och kliver upp tidigare på morgonen. Medan jag står i badrummet och sminkar mig runt sjutiden tassar Malte upp och är nyfiken på vad som hävder. Att vara uppe en minut senare än 20 på kvällen är sen en omöjlighet, och det tackar jag för. Vi måste fortfarande båda gå och lägga oss med honom för att han ska somna, men sen sover han som en stock hela natten. Tyvärr fortfarande mellan oss i sängen men men. Man kan ju inte få allt!

Det projektet tar vi tag i när vi börjar bli desperata. Vårt senaste försök slutade med att granntanten plingade på efter några få minuter och menade att man måste trösta barn när de är ledsna, och att få Malte att somna i egen säng utan att vara ledsen går faktiskt inte. En granntant som tror att jag inte ger min son någon kärlek är jag heller inte speciellt sugen på.

Jag skulle egentligen bara strunta i henne, men det är svårt. Jag tänker på henne varje gång som Malte bryter ihop och skriker halsen ur sig bara för att han inte får leka med en sax. Sitter hon då vid sitt köksbord och suckar över den stackars lilla grannpojken som alltid är så ledsen? Usch, jag vill inte ens tänka på det! Eller henne!

Han somnar tidigare än vanligt i alla fall!

11 thoughts on “Nya sovrutiner

 1. Nästan så jag funderar på om det var din granntant som stirrade ut mig i Sickla idag när A fick ett utbrott och inte ville samarbeta. Eller så är det gott om dem…. 🙁

 2. Jag tror tyvärr på det sistnämnda. Jag läste faktiskt en tråd om allvetande granntanter på Familjeliv, de finns överallt. Det var flera som skrev att de var oroliga att grannarna skulle ringa på soc bara för att barnen skrek två timmar i sträck varje natt. Helt sjukt!

 3. Jorå, äldst går först i Tyresö, så ni ligger ju bra till då! Tyra är 1 år och 8 mån när hon börjar, vilket också verkar toppen, vi kommer förmodligen få förstahandsvalet eftersom småbarnsavdelningarna ska som tur är fyllas på i höst när gamla småttingar tar klivet upp till storbarnsavdelningen. Jag har besökt samtliga förskolor här i Strand. Jag är inte speciellt orolig, vart hon än hamnar blir det nog bra. Men mitt hjärta klappar lite extra för de kommunala….

 4. kul med nya läggningsrutiner. Här hemam har vi en tjej som helt plötsligt inte vill sova på kvällarna trots att hon är trött. Men det går väl över, jag saknar när hon somnar kl 19, det är en mycket behaglig tid för läggning tycker jag 🙂

  Qvalitetsförskolan, eller Stjärnan som den kallas, är det som är närmast oss. Det var högts på min lista, tills jag hälsade på. Fick ingen bra vild alls, så nu är den längst ner. Vi ska till Hästhagen på besök nästa vecka, det är den sista vi har. Men hittills har jag som sagt fastnat för de kommunala. Slottsvillan är sjukt populär, bla för att barnen från Raksta och Brevik också har den som närmaste förskola. I Brevik finns det en ny förskola som verkar svälja en del barn, så har ni tur så försvinner det några barn lagom till Malte ska börja…

  Strandbarnen som inte kommer in på förskola i Strand hamnar nästan alltid i Rotvik, det ligger mellan strand och öringe. Vi var och hälsade på, och det verkar jättebra där också, så det kan vara bra att veta att Malte i ”värsta fall” kanske hamnar där, men det är påvägen till jobbet iallafall.

  Vårat 1hand är Strandpärlan som ligger vid Strandskolan, mest för att det är närmast. Det är viktigt att det är smidigt med hämtning och lämning för oss, så det väger tungt.

 5. Men vilken puckotant!!!

  Ja, det kommer nog ändras när han börjar på förskolan. Har ni fått nån plats förresten?

 6. Ja det har vi! I slutet av mars skolas han in på vårt förstahandsval!

  Så när ses vi då Mia?! Pick a day så kan jag förmodligen! Vi kan ta en fika nere i Sjöstaden efter att du har slutat någon dag t ex.

 7. Jaaa! Vi måste ses! Är dessutom dödsnyfiken på ditt nya jobb!

  På torsdag slutar jag nog tidigt, typ vid halv 2 eller senast 3. Kan du då?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *