Nyårsafton 2010

Partyprisse!

Ett helt nytt år har vi framför oss, och det firade vi in hemma hos Sofia och Johnny där de försäkrade sig om att aldrig någonsin bli inbjudna på middag hemma hos oss. De skapade nämligen ordentliga komplex hos mig då de var det perfekta värdparet. Direkt när vi kom dit tog vi på oss skorna och gick ut på altanen. Där skulle nämligen Johnny sabrera en flaska champagne. Det är något jag bara har sett på TV så det var värsta underhållningen att få se det på riktigt. Johnny hade till och med en egen sabel just för ändamålet!

Efter att vi hade druckit lite ur våra glas och känt in stämningen lite var det Sofias tur att få briljera, något hon för övrigt fick göra hela kvällen. Denna nyårsafton bjöd nämligen på en fyrarättersmeny med bara gottgott. Jag önskar att jag hade haft sinnesnärvaron att fota alltihop men tyvärr kom den inte till mig förrän det var dags för förrätt nummer två. Den första får ni bara fantisera om. Ett stort fat ställdes fram med King crab legs och färska räkor. Till det rostat bröd med hemmagjord limeaioli och saffransaioli. De här kungskrabborna var jag väldigt nyfiken på då jag har sett dem på The Deadliest Catch men jag har aldrig smakat själv. Mycket gott! Så himla mycket kött på och inte lika mycket pill och dräll som när man äter kräftor.

Nästa förrätt var något nytt även den. Tonfisktartar med koriander och soyasås. Det var väldigt modigt av Sofia tycker jag att servera det här. Det hade ju faktiskt lätt kunnat vara så att vi hade vägrat äta rått kött, men hon hade tur och både jag och J åt upp precis allt. Det är så himla spännande att äta helt nya rätter och när de dessutom är riktigt goda så blir man glad i magen.

Eftersom vi hade en lång kväll framför oss av bara ätande så kunde vi äta i lugn och ro och dessutom vänta lagom länge mellan rätterna. På så vis hann vi inte bli mätta och vi kunde verkligen njuta av maten. Man skulle ju kunna tro att magen är full efter två förrätter men tar man det bara lugnt och njuter under tiden så går det hur bra som helst att äta varmrätten som serverades härnäst. Helstekt kalvfilé på rödvinsspegel toppad med chevrécream och potatisgratäng. Alltså, det köttet var helt perfekt och smälte verkligen i munnen. Gud vad gott det var! Potatisgratäng tackar jag aldrig nej till, så det blev självklart rikligt med det också.

Vi tog en liten paus och väntade en stund tills det var dags för desserten. Vi hade nämligen hoppats på att barnen skulle vara trötta vid det här laget och vilja lägga sig, men det hände aldrig och till slut ville vi inte vänta längre. Sofia hade noterat att jag tidigare har sagt att jag fullkomligt älskar fryst cheesecake så hon serverade förstås en fryst cheesecake med smak av lime och vit choklad tillsammans med hallon och röda vinbär plockade på sommarstället. Mmmmmmm. Två stora bitar åkte ner med lite hjälp av Malte som också tyckte att det var supergott.

Förstår ni nu att vi inte kan bjuda de här människorna på middag?!

Förutom maten, så hade vi också världens sötaste ungar att roa oss med. Malte och Emelie lekte nämligen på som aldrig förr och lekte och skrattade och jagade varandra. De var så himla söta. Jag hade stålsatt mig i förväg då Malte hade envisats med att bara sova i fyrtio minuter på dagen, så jag hade förväntat mig att han skulle tappa humöret totalt framåt kvällen. Det hände aldrig utan han bara strålade hela tiden. Han hade en kul kväll med tjejerna ju!

När klockan började närma sig midnatt var Malte fortfarande vaken och dessutom glad så att försöka söva honom var en omöjlighet, trots att han lekkompis redan hade gått och lagt sig. Det var bara att klä på honom overallen och ta med honom ut på tolvslaget! När han först kom ut blev han jätterädd av allt smällande och började störttjuta men när han fick komma upp i min famn blev han nöjd och tyckte att det var så pass kul ute att han blev asförbannad när vi gick in igen. Vid det här laget hade både Emelie och Nathalie vaknat så han fick i alla fall sällskap ända fram till halv ett då han somnade i min famn. Äntligen! Då hade han varit vaken sedan klockan 14.

Han nöjer sig inte med guldballerinas, igår var det Emelies rosa tofflor han gav sig på

Efter att J hade varit ut och borstat fram bilen under det tjocka snötäcket som hade hunnit lägga sig överallt under kvällen så tackade vi för oss och åkte hem. Med en massa champagne i kroppen somnade jag gott någon gång runt tvåtiden, mycket nöjd efter en fantastisk nyårsafton.

Tack Sofia och Johnny för en grym kväll!

3 thoughts on “Nyårsafton 2010

  1. Både Malte och Emelie var ju jättefina! Menyn låter avskräckande god, jag hade nog inte klarat av att laga ens någon av förrätterna.
    Hade ni åkt hem bara lite senare hade ni kunnat skratta gott åt vår snöptomenad över Skurubron!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *