Nyårsfirande 2011

Och vilket firande sen! Glada barn, god mat och dryck, härliga vänner och oväntade vändningar!

Vi bestämde redan föra nyårsaftonen hemma hos Sofia och Johnny att vi skulle fira nästa nyår i det nya huset. Med två veckors marginal så kunde vi göra det, jättekul! Med utökad plats kan man vara fler vänner att samsas om yta, så vi bjöd över Lovisa, Hans och barnen också. Jag tycker alltid att det är roligare när man är fler, jul som nyår! 🙂

Gladare och finare barn får man leka efter. Jag kan inte minnas att det blev några större bråk en enda gång, de här barnen känner varandra väl vid det här laget och leker så fint tillsammans.

Det var inte en helt händelselös nyårsafton kan jag säga, det blev nämligen fart i benen hos några av oss när elen lade av, mitt i matlagning och gräddande i ugn. J och Johnny, som i botten har rediga elkunskaper (tack för det) tog sig ut i garaget och började trixa. Lovisa överraskade med både idéer och engagemang, själv höll jag mig i bakgrunden med ett glas vitt och ett hopp om att det skulle lösa sig :). Efter ett samtal till elektrikern (cred till honom som svarar på nyår!) fick vi tillbaka elen i större delen av huset, åtminstone i de viktigaste rummen och matlagningen kunde fortsätta.

Och så går vi över på maten. Sofia och Hans är duktiga och trygga i köket så de hade en given plats där tillsammans med mig. Jag mår alltid bra av lite back-up vid köksbänkarna. Kvällen bjöd på två förrätter, en varmrätt och ett efttrrättsinferno. Mycket av allt är ett motto att leva efter!

Hans bjöd på grillade scampispett trädda på citrongräs. Detta på en bädd av bananblad (kan man köpa sånt alltså?!) och med en sjukt stark men god sås till.

Sofias förrätt var tudelad. Dels en tonfisktartar med asiatiskt stuk som hon också bjöd på förra nyår. Otroligt gott och något jag vill laga själv en vanlig fredag! Dels pilgrimsmusslor. Detta efter önskemål från mig som aldrig hade ätit pilgrimsmusslor förut och jag var nyfiken på att smaka. Vartenda matlagninsprogram har ju med det som en delikatess. Det var jätteroligt att få testa, men jag förstår nog inte hypen ändå. Då hade jag kunnat äta två portioner tonfisk istället! 🙂

Varmrätten glömde jag att fota mitt i all elkalabalik så den här bilden på grillen får symbolisera den. Vi bjöd på grillad oxfilé (som fick avslutas i ugnen då grillen blev kall i minusgraderna) och en gratäng med potatis, sötpotatis och purjolök. Till detta serverades en massa side dishes som exempelvis en mustig barbequesås och matig halloumisallad. Jättegott alltihop!

Efterrätten stod jag för. När det gäller socker, smör och grädde så känner jag mig trygg och kan ta ansvaret med lugn. Det blev en femdelad dessert, det var ju ändå nyår. Detta serverades på tallriken:
– Syrlig kiwi- och limesorbet
– Chokladmousse med smak av Baileys
– Mojitomarinerade fruktspett
– Brownie med valnötter
– Vit chokladpannacotta med passionsfrukt

Jag var helnöjd och visst ser det ut som att det är fest på faten!

När klockan slog midnatt hade vi fortfarande de tre ”stora” barnen uppe som sällskap. Baxter och Nathalie hade somnat i sina vagnar; Malte, Emelie och Sixten ville dock vara uppe till fyrverkerierna. Först blev Malte lite smårädd men efter att jag började hurra och sa att det var fint på himlen så tyckte han också det. Mera pang! ropade han när fyrverkerierna var slut.

Tack fina vänner för en mysig nyårsafton! Nu är det bara att vänta på vår och grillsäsong sen blir det altanhäng!

 

2 thoughts on “Nyårsfirande 2011

  1. Pingback: Nyårskrönika 2012 | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *