Nyheterna på P3

Har ni lyssnat eller tittat något på Musikhjälpen? De upprepar förra årets koncept och stänger in tre radioprofiler i en glasbur på Avenyn i Göteborg. De sänder i sex dagar och så kan man ringa in och önska låtar i utbyte mot en välgörande peng som skänks tll en organisation som jobbar mot spridningen av malaria.

Rätt underhållande att lyssna på, men en sak stör jag mig på något oerhört! Nyheterna på P3. Jag lyssnar oftast på P4 så det här är lite nytt för mig. P3 har som profil att man ska nå de yngre lyssnarna. Jag bara undrar, varför måste man prata ”ungdomligt” i nyhetssändningen. Det låter så fånigt.

”Nu ska man testa tågvagnarna så att de funkar ordentligt.” Fungerar heter det! Man säger inte funkar i en nyhetssändning!! Det finns hur många exempel som helst på bara de få minuterna de rapporterar om aktuella händelser.

”På klimatmötet kanske man kan nå en deal.” Kalla mig språkkärring men så säger man inte på nyheterna!

Jag stör mig igenom varenda sändning. Är jag konservativ nu? Är jag en tant nu? Är jag fånig? Det är möjligt, men jag tycker nästan att det är en förolämpning mot våra yngre medborgare (jag tror dessutom att jag räknas in i deras målgrupp och jag är nästan 28!).

Det låter illa!

One thought on “Nyheterna på P3

  1. Go Alex, go Alex, go Alex… Åh, me like!
    Jag trodde jag var den sista språkfascisten!
    Vet du vad påhoppad jag blir när jag protesterar?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *