Om du har vägarna förbi Cypern

Mamma tog med sig Malte på armen och gick ut på trottoaren för att småprata med grannen Eleftheria. De pratade så klart på cypriotiska om den ”blonde lille svensken” som log mot henne hela tiden. Eleftheria lutande sig sen över honom och frågade på bruten engelska ”Do you like it here?”

Här på Cypern pratar man på engelska med utlänningarna, vare sig de har lärt sig prata eller inte! Det skrattade vi länge åt!

Pappa och Malte, Adam, Stavros, Eleni, Pernilla och Hannes.  

Lagom till förmiddagskaffet överraskade pappas kusin Stavros och hans fru Elli med ett oanmält besök. De hade med sig julkakor men mammas vaniljbullar var de som gick åt från faten.

Vi nöjde oss inte med bullar och kakor, utan jag ville köpa en sista tårta här på Cypern för den här gången. Vi åkte till Liotati, en populär konditorikedja som har riktigt bra grejer. Jag satte på mig turistmössan och fotade både skylten och kondiset invändigt.

  

Jag som har stått i kondisdisken på Coopen i åtta år reagerar lite på att man inte har spottskydd framför kakorna, men whatever. Tårtorna står i kyldiskar i alla fall.  


Om du är på Cypern så håll utkik efter en sån här skylt!

  

Det blev en chokladtårta med nutella den här gången. Den var om möjligt

godare än den förra schokolatinan.

  

Vi njöt av tårtan, somliga mer än oss andra!

 

Nu har vi en dag kvar i värmen. 18, 19 grader varje dag är en temperatur jag inte hade räknat med så jag är mer än nöjd. Skönt har vi haft det, god mat har vi ätit, lite tjockare har vi blivit, och mina föräldrar har blivit mer förälskade i Malte än vad de var innan. Mission complete!

5 svar på ”Om du har vägarna förbi Cypern

  1. Jag är så glad att du kommer hem så jag slipper se himmelska bakverk på din sida nu när jag har börjat min diet…

  2. Haha, jag med! Både jag och J kör lite diet när vi kommer hem vi också. Jeansen sitter lite tight efter två veckor med smaskande…

  3. skulle kunna sätta mej på första plan ner…. 32 minus idag !!!
    & då är det inte kul längre så njut av värmen !!!

  4. Pingback: Regnig påskafton. | tantalexandra.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *