Ooey Gooey Brownies

Det här receptet hittade jag på Matplatsen för några veckor sedan och genast bestämde jag mig för att det skulle testas! Det låter ju sannerligen gott, eller vad säger ni?! En browniebotten täckt av smälta marshmallows som i sin tur var täckta av ett lager dulce de leche. Och så chokladtryffel ovanpå. Ja tack!

Gott var det, det går inte att förneka, men som vanligt när jag bakar så skulle jag ändra på ett par saker till nästa gång. För det första skulle jag strunta i marshmallowsen då de inte tillförde något. Dulce de lechen var tillräckligt söt för att det skulle räcka och bli över. Istället skulle jag slänga på ett par nävar jordnötter så att det blir lite crunch (och godisvarning!)

Den kondenserade mjölken förvandlad till dulce de leche skulle jag också byta ut mot riktig kolasås. Lite jobbigare att göra kanske, men godare. Det här var första gången som jag smakade DDL och det var ju gott men kolasås är smaskigare. Går fortare också och tar inte tre timmar att koka!!

Browniebottnen var en trevlig överraskning! Jättegod, jättechokladig och lite geggig, det gillar jag. Kommer säkert användas till annat!

Receptet har jag saxat direkt från Matplatsen som jag länkar till ovan. Ta er en titt!

Botten
120g Smör
120g Mörk Choklad
3 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
2 Ägg
3 dl Vetemjöl
2 msk Kakao
1 krm Salt
100g hackad Mjölkchoklad

150g grovt hackade Marshmallows

1 burk Dulce de Leche (dvs en burk kondenserad mjölk som kokas på svag värme i 3-4 timmar. Fyll på då och då med vatten i kastrullen, burken skall vara täckt under hela kokningen)

Chokladtryffeltäcke
125g hackad Mjölkchoklad
125g hackad Mörk Choklad
1,5 dl Vispgrädde

Smält smöret och den mörka chokladen över vattenbad. Rör i sockret, vaniljsockret och äggen. Sikta i mjölet, saltet och kakaon. Rör i den hackade mjölkchokladen och blanda så att smeten blir jämn och fin. Bred ut smeten över en smord mindre plåt, ca 20×30cm. Grädda brownien i mitten av ugnen i 175 grader, ca 20 min. Tag ut kakan ur ugnen och strö över marshmallowsen. Sätt in brownien i ugnen igen och låt marshmallowslagret precis smälta, de ska inte ta färg. Bred över dulce de leche över marshmallow lagret. Koka upp grädden till sista lagret, rör i den hackade chokladen och vispa tryffeln slät. Bred tryffeln över dulce de leche-lagret. Låt stelna och skär i bitar.

8 thoughts on “Ooey Gooey Brownies

  1. Blundar och låtsas som att du skrev att det var SKITÄCKLIGT!

    (Jag är en sucker för allt som innehåller kola. Eller brownies.)

  2. Jag med! Det är för övrigt noterat till nästa gång vi ska fika!

  3. Men var den inte lite för mycket ändå? Håll med så jag slipper testa den för det verkar vara rätt meckig att göra. Dvs var den värd besväret?

  4. Absolut värd om man gör den efter mina modifikationer. Alltså: hoppa över marshmallowsen, gör egen kolasås och släng i lite nötter. Asgott! Och ganska mäktigt så man klämmer inte i sig en halv plåt i ett svep, det tycker jag är bra!

  5. Jag skulle nog kunna smälla i mig en halv plåt iaf. Jag kan bara inte tacka nej till såna saker. Helt emot min natur!

  6. Jag tycker det verkar vara alldeles toppen med massa marsmallows. Ska man få sockerchock är det lika bra att köra på i 100 knyck. Hittar en tårtblogg, kanske lite inspiration om du vill börja dekorera tårtor =) http://www.johannastartor.blogspot.com/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *