På banan

Så! Nu har vi ätit upp nästan all julmat som fanns kvar i kylen sedan i fredags. Jag och J har varit riktigt duktiga tycker jag, som har ätit oss igenom sortimentet. Gravad och inkokt lax, revbensspjäll, skinka, Jansson, rostbiff, prinskorv och köttbullar. Det enda som vi har kvar är fyra burkar sill (de kommer jag äta upp) och en burk rödkål. Den är det också jag som ska äta upp, men jag vet inte riktigt hur och till vad. Vad äter man rödkål till om man inte har någon julmat kvar?

Många verkar redan ha tröttnat på julmaten men inte jag. Jag, som i vanliga fall inte gillar gravad lax till exempel, tänker köpa mer att äta i veckan. Sååå gott! En skinka ska vi köpa också, jag har ju fortfarande inte givit mig på en sådan. Jag gillar verkligen julmat, who knew?! Det har tagit mig 28 år att inse.

Vi har haft en riktigt bra dag med Malte idag. Jag vågar nästan säga att han har varit som vanligt. Det beror givetvis på att han har ätit jättebra. Det känns nästan som att hans kropp jobbar på att ta igen alla missade kalorier för han hivar i sig maten. Så himla skönt att se. Välling, mjölk och vatten ratas fortfarande men vi lyckas lura i honom massor med vätska genom att köra 90% vatten i flaskan och 10% juice eller nyponsoppa. Han har verkligen hällt i sig flaska efter flaska. Mycket bra!

Det är mycket möjligt att han vaknar i natt igen och är alldeles tokig men då kör vi samma taktik som igår, att sticka till honom en flaska med nyponsoppsvatten direkt innan han hinner bli förbannad. Det var visserligen många många månader sedan nu som han slutade med nattmål men hellre det här än att han blir arg. Faktiskt.

2 thoughts on “På banan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *