Panelsättning

Efter att vi hade varit ute på byggvaruhuset tog vi en liten tur till Tyresö. Dels för att fika toscabullar med Kaj och Maria, dels för att ta oss en titt på huset . Det ryktades nämligen om att lite panel hade åkt upp på väggarna. Jag är verkligen så övertygad som man kan bli att vi har gjort helt rätt som har valt att behandla panelen med järnvitriol. Då huset ser så otroligt stort och ”starkt” ut får det en lite mjukare framtoning med träets olika nyanser. Det är verkligen vackert och det känns lite spännande att vi inte vet hur det kommer att se ut om fem år, om tio år, eller femton.

20111001-203012.jpg
Skjutdörrpartiet vetter in mot matplatsen. De två fönstren till höger om dörrarna vetter in mot köket och vardagsrummet. Ytterligare en bit till höger, utanför bild, har vi ytterdörren. Rummet över matplatsen är ett av de två barnrummen, vi får se vilket Malte hamnar i.

20111001-203019.jpg
Husgaveln mot ”baksidan”. Här ska det snickras en stor altan där det ska ätas middagar i kvällssolen. Det låter väl trevligt? På övervåningen har vi allrummet i mitten och de två barnrummen på vardera sida, ett på framsidan och ett på baksidan.

20111001-203050.jpg
Från det här hållet ser det ju ut som att all panel är på plats! Det här är motstående husgavel/kortsida, den sidan vi kommer till med bilen. Garageporten är på plats och rummet ovanför är mitt och Js sovrum. 


Kanske svårt att visualisera men det här hörnet med det smala fönstret är köket. Över fönstret kommer det att sitta väggskåp, därav måtten. Där röret sticker ner genom taket kommer takfläkten över spishällen sitta. Allra längst till vänster i bild ser ni skorstenen till den öppna spisen.


Framför den öppna spisen kommer vi att ha en soffgrupp. Rummet där bakom är gästrum/bibliotek. In dit kommer man genom skjutdörrar som kommer sitta på vardera sida om skorstenen.

20111001-203113.jpg
En matplats i motljus. 

Det blir så jäkla bra det här!

8 thoughts on “Panelsättning

  1. Grymt snyggt! Nu börjar det ju verkligen se ut som ett hus – nyss var det ju bara en tomt och lite plattor!

  2. Hej. Trevlig blogg. Vilka bygger ert hus om man får fråga. Vi letar nämnligen byggare och jag letar referenser på nätet. Tacksam för all hjälp.

    Mvh roger

  3. Hej Roger! Vi har anlitat Byggtonvillan men jag kan egentligen inte säga speciellt mycket om dem. Byggfirman som bygger vårt hus däremot heter Kalborgs Bygg och VVS. Ett gäng värmländska snickare som vi är väldigt nöjda med än så länge. Kunniga och flexibla. Vi är visserligen inte klara än men i dagsläget kan jag rekommendera dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *