Pannkaksdate hos Lovisa

Jag ser alltid fram emot att Malte och Sixten ska träffas för de är så söta med varandra. Pratar och leker och visar och skrattar! Besöket hos Lovisa idag kunde inta ha börjat på ett bättre sätt när vi möttes av Lovisa, Sixten och Baxter utanför hissen på Lovisas våningsplan. Sixten blev nämligen jätteglad när Malte kom och gav honom en stor och varm kram. Både jag och Lovisa blev alldeles till oss och blev om möjligt ännu mer förälskade i våra pojkar.

Stundtals lekte killarna riktigt bra men tyvärr var inte Malte riktigt på banan och blev ledsen för minsta lilla och ville allra oftast bara mysa i min famn. Man får väl passa på och njuta, det dröjer väl inte länge tills vi når en tidpunkt när mys är ett minne blott, men det gör ändå lite ont i hjärtat att se min fina Malte inte vara sig själv.

Lovisa bjöd på ett så kallat pannkaksinferno! Bordet dukades med lemoncurd, limecurd, grädde, blåbärssylt, hemmagjord bärsylt, smör och socker. Och pannkakor förstås. Det här infernot ägde dock rum under mycket ordnade former då det fanns riktlinjer att följa i själva inmundigandet av lunchen. Man måste äta en pannkaka av varje ”sort”, alltså med alla olika tillbehör, först innan man gick på varv två och kunde välja den topping man tyckte var godast. Ordning och reda runt matbordet med andra ord!

När Malte började bli trött bäddade jag ner honom i vagnen och så gick vi hemåt. Han somnade fort men med en extra fleecefilt över honom gick jag inte raka vägen till t-banan utan gick lite längre så att han skulle få sova ute i den friska luften så länge som möjligt. Han behöver det nu och kanske gjorde det, och en flaska proviva susen, för när han hade sovit färdigt fick jag tillbaka min härliga glada kille igen!

One thought on “Pannkaksdate hos Lovisa

  1. Pingback: Lellin! | Lofsans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *