Pannkakslunch hos Stina och Maja

Jag fick gehör på mitt önskemål om att fika på en gång. En inbjudan till lunch hos Stina och lilla Maja som har jullov från förskolan damp ner i inboxen och jag är inte den som tackar nej till en sådan.

Jag plockade ner Malte i vagnen och gick hemifrån en halvtimme tidigare än jag behövde, bara för att ge Malte gott om tid att somna i vagnen så att humöret skulle vara på topp när vi kom fram, men han tyckte att det var så trevligt att sitta i vagnen medan jag kämpade mig igenom snövallar ända bort till Gullmars, så han höll sig vaken och somnade inte förrän vi stod på tunnelbanan och jag kunde gunga vagnen som en tok. Då somnade han minsann.

Stina bjöd på american pancakes med grädde, sylt och färsk frukt. Mycket trevligt. Julmust blev det också, förmodligen en av de sista för den här omgången. Malte gick med på att ta sig några tuggar lite då och då i förbifarten när han sprang förbi mig, för att sätta sig ner i lugn och ro fanns inte på kartan. Inte när det fanns fullt med Majas leksaker att leka med!

Maja var väl inte överförtjust över vår närvaro om jag ska vara helt ärlig. Jag tror att hon tyckte att jag var ganska harmlös men med Malte var det desto värre. Han leker ju inte med leksaker på samma varsamma vis som hon. Han är mer, eh, våldsam. Bankar sakerna i bordet eller slänger dem helt sonika på golvet, för sådant tycker han är roligt. Det gör inte Maja som är av det lite lugnare slaget och tycker att man ska ta hand om sina saker. Jag tror att han hade vunnit på att inte ta på sig hennes guldfärgade ballerinaskor det första han gjorde, det var hans första misstag och lite spiken i kistan så att säga.

4 thoughts on “Pannkakslunch hos Stina och Maja

  1. Haha, hon var mest upprörd över att han inte plockade
    undan. Vilket hon själv förstås är sååååå duktig på. Jag hade det
    iaf så mysigt! Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *