Pappas mat

Barndomsminnen behöver inte alltid vara sanna minnen utan kan vara efterkonstruktioner. Jag är inte riktigt säker på mina minnen vad gäller matlagningen när jag var liten, men jag minns det som att mamma var den som oftast lagade maten. Men det fanns kvällar då pappa tog tag i saken och då blev det kanske inte lika varierat som när mamma lagade maten.

Pappas paradrätt var spagetti och köttfärssås och jag ska tillägga att den såsen var helt fantastisk och slog mammas med hästlängder. Han var också den som ansvarade för linssopppan när det var dags för den. Varma mackor i smörgåsgrillen var också en klassiker, med dubbelstekt ägg i. När det var kort om tid så blev det kokkorv med bröd eller kanske Blå Bands räksoppa. Jag gillar ju pulversoppor och pulversåser så det var ju helt okej med mig.

Idag kände jag för att äta något som pappa kunde slå till med ibland. Pommes frites och stekt ägg att doppa potatisen i gulan med, samt gurka med salt på. Mums! Jag tror att han brukade ha lite korv till också men det kände inte jag för idag. Se vad gott det ser ut! Min pappa är en gourmé på sitt lilla vis.

4 thoughts on “Pappas mat

  1. Men jag kan hålla med dig om att hans köttfärssås är fantastisk!
    Och det finns INGEN som kan baka som din mamma!

  2. Var?? den är väl lika fantastisk? eller har du vart otrogen och hittat en annan köttfärssås?????

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *