Paralimnihäng och Limassol

Gårdagen tillbringades här i Paralimni. Jag, Malte och pappa tog en vända ner till stranden för att bada lite. Det gäller att gå ner så ofta det bara går just nu så att Malte vänjer sig vid vattnet. De går framåt fr varje gång och igår var han ganska lugn när han var i famnen och han gick dessutom i själv flera gånger. Bravo!

Resten av dagen så slappade jag medan mamma och Vickan åkte till Ayia Napa för att turistshoppa lite. Jag har aldrig frstått tjusningen med det och räknar aldrig in det i budgeten när jag åker till Cypern på semester. Vickan tycker däremot at det hör till och att det är kul att gå runt i de små kioskerna och rota.

Idag bar det av till Limassol där vår närmsta släkt bor. Redan klockan nio packade vi in oss i bilen för att åka de tolv milen till farmor där lunch åts tillsammans med pappas två syskon och deras familjer. Lunch hos farmor innebär alltid grillat som Themos står för. Han står vid sin specialbyggda grill i arbetshöjd medan vi sitter inomhus och väntar tills vi mår illa av hunger. Så även idag. Jag mådde så jäkla bra när maten äntligen blev serverad. Souvla, kyckling, pasta i ugn, sallad och yoghurt. Man blir proppmätt! Det betyder självklart inte att man inte får rum för efterrätt i magen. Självklart inte.

Malte var på ypperligt humör och hade roligt med alla. Han hade den goda smaken att slå till med en sovning på två timmar så att jag kunde äta lunch i lugn och ro men sen blev det åka av. Han röjde runt och charmade alla! Presenter fick han också, bland annat en xylofon som räddade bilresan hem. Det är tråkigt att åka bil.

Idag har det varit molnigt vilket iofs inte har gjort något då vi ändå bara har suttit inomhus. Imorgon och semestern ut ska det bli strålande solsken igen. Bra säger jag då jag inte alls är nöjd med den uppnådda brännan. Den ska vara mycket tydligare vid det här laget enligt mig, men det är svårt att ligga och pressa när man samtidigt ska hålla koll på en ettåring. Men lugn, bara lugn, vi åker inte hem förrän nästa måndag så det finns gott om soltmmar tills dess.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *