Parklek

Det var med tunga steg jag klev upp imorse. Jag var trött! Men Malte ville upp redan halv sju och jag hade en körlektion inbokad så det var bara att lämna den varma sängen och sätta igång.

Jag tycker att det går riktigt bra på körlektionerna och jag ångrar inte en sekund att jag började med dem. Att köra hemma med J ger självklart en hel del, framför allt själva mängdträningen som jag behöver, men för någon som har haft körkort i drygt tio år så är det väldigt svårt att lära någon annan att köra. Man glömmer ju så mycket detaljer och kör mycket på vana och följer trafikregler som tyck självklara. För mig är inte allt självklart ännu, långtifrån, och då känns det bra att sitta bredvid någon som faktiskt är utbildad i att lära ut det hela.

Hur långt jag har kommit är svårt för mig att säga då allt med körning är så individuellt. Att lära sig att manövrera bilen kanske tar femton lektion för någon medan det tar fem för en annan. Jag tycker att jag kan manövrera bilen ganska bra nu vilket har givit mig ett självförtroende i trafiken som jag inte hade förut. Det är jag som styr och ställer. Nu har jag gått över på att se mig omkring i trafiken. Något som låter jätteenkelt men som är knepigare än man kan tro. Helt plötsligt måste jag, förutom att köra själva bilen, ha koll på cykelbanor, hur man svänger åt olika håll i korsningar, ha koll på trafikmärken, veta om jag kör på huvudled och vad det är för hastighet som gäller. För någon som redan har körkort kan det här låta skrattretande, men det är faktiskt svårt!

Efter lektionen cyklade jag hem till mina pojkar som slappade i vardagsrummet. Efter en lugn dag fördelade vi uppgifterna som så att J åkte till Maxi och jag gick ut i parken och lekte med Malte. Jag slipper gärna handla mat så jag var nöjd med det arrangemanget. Vi gick till en park som ligger på andra sidan spåret där det finns lagom mycket att leka med. Rutschkana, klätterställning, gungor, sandlåda och en pool som på sommaren är fylld med rent vatten.

Nu ligger Malte och sover sin eftermiddagsvända på balkongen och jag ska lägga mig i soffan och bläddra igenom senaste Mama som kom för ett par veckor sedan. Den som spar han har.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *