Påskhelg!

Vi njuter av påsklov och även denna gång är det välförtjänt. Oj vad jag längtade när det började nalkas ledighet! Vi hade inga som helst planer inför det här lovet och i vanliga fall stressar det mig men den här gången, precis som alla lov de senaste året, så har det bara varit skönt.

Vi inledde vår påskhelg med finbesök på långfredagen. Vickan kom ut med Teodor och jäklar vad han växer. Om jag räknar rätt var det här tredje gången i hans ettåriga liv som jag träffade honom så det är inte så konstigt att det är stor skillnad från gång till gång. Han var ett litet charmtroll och skapade stor nyfikenhet hos sina stora kusiner som gärna ville leka lite med honom. När jag och Vickan skulle äta lunch så satte vi i ett försök till lugn och ro på Greta gris på TV. Det fungerade utmärkt, i alla ålderskategorier.

På påskaftonen samlades i för att äta ”påskchilli”. Även om jag är den första att skriva under på att jag älskar traditioner så är just påskmat något jag kan skippa. Jag firar gärna påsk, men maten får gärna variera från år till år. I år ville J göra en chilli och jag gjorde samma pinocchiotårta som jag gjorde förra sommaren. Dubbel sats var kanske att ta i, men det innebar ju att man fick en bit till på påskdagen. Jag älskar den här tårtan orimligt mycket!

På påskdagen ”öppnade” vi trädgården på så sätt att vi drog fram och skrubbade utemöblerna, sopade altanen och röjde på baksidan av huset. Det har fått växa vilt där sedan vi flyttade hit och under åren har det inte bara vuxit sly utan slyn har vuxit till taniga träd. Dessa rycktes upp/sågades ner och nu ser det liiiite mer ordningsamt ut. Vi bestämde att vi ska riva resterna av det hönshus som står där bakom också, men det får bli en annan gång.

Apropå att riva hus så var tanken på annandagen att vi skulle hjälpas åt att riva ett litet skjul hos Kaj&Maria som har stått där i alla tider. Vädret valde att vända just den här dagen så rivandet fick vänta och den planerade korvgrillningen fick bytas ut mot ugn. Det funkar det med! Jag gav mig också på att premiärtesta den donutmaker som Anton fick i julklapp. Den hade vi helt glömt bort att vi hade men nu har den fått grädda en sats smet och det blev inte helt dumt faktiskt. Superenkelt att göra och det första receptet jag testade var helt ok. Mycket hänger nog på vad man har för glasyr på och jag tänker mig att nästa gång är det nog inte helt fel att ha sån chokladglasyr som man har på kokosrutor. Kan nog bli riktigt bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *