Pepparkakshus, Oaxens julbord och Naturhistoriska.

Vi har haft en bra helg! Efter att ha återhämtat mig hela fredagen och jobbat från sängen, så ägnade vi kvällen åt att skapa årets pepparkakshus. Förr om åren designade jag alltid eget, måttade ritningar och gräddade mina egna hus, men nu för tiden finns inte riktigt energin till det så barnen får gå loss på ett vanligt köpehus från Annas pepparkakor. Jag får bita mig i läppen varje år för, mja alltså, de dekorerar ju inte riktigt som jag själv skulle gjort… 🙂

På lördagen var det äntligen dags för årets julbord på Oaxen. Jag har räknat det till att det är mitt nionde (på ön och Djurgården) och jag tycker fortfarande att ostkakan är den godaste jag någonsin ätit någonstans någonsin. Förra året (eller var det förrförra) fick jag Oaxens kokbok så jag tänker göra den här hemma i jul igen. Supergod!

Medan barnen hängde hos Jeanette&Kåre så åt vi oss alltså mätta på julmat. Den enda bilden jag lyckades knäppa var den på dessertfatet. Jag är under all kritik, jag vet.

Jag har ju berättat om barnens julkalender tidigare. I luckan finns en qr-kod vilken leder till någonting. Ibland är det en present men på helgerna är det oftast aktiviteter. Förra helgen exempelvis så bakade vi lussekatter och såg Paddington 2 på bio. Urfin film förresten! Dagens lucka bjöd på besök på Naturhistoriska. Anton tyckte att det verkade kul som en kul grej men Malte surade bara när han hörde vad vi skulle göra. Han ville hellre stanna hemma för han hade minsann redan varit där med skolan tidigare. Nu tror jag iofs att han har blandat ihop det med annat museum, hus som helst så fick han äta upp sin negativitet för om det var någon som hade en rolig dag idag så var det just Malte 🙂 Vi hade verkligen en grym dag där vi betade av alla utställningar, åt lunch, kikade på ytterligare utställningar och avslutade sen med en film på Cosmonova. Det tyckte de ju var läckert förstås, även om vi vuxna inte tyckte att filmen var så himla het. Toppdag hade vi i alla fall!

På uppmaningen att se ut som en astronaut fick vi det här minspelet. Spot on tycker jag!

Vi har griphänder precis som aporna. Orkar du hänga i ett träd lika länge som en apa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *