Perfekt dag att baka!

Regnigt och mörkgrått. Att sitta hemma och deppa kändes onödigt så vi var tidiga med veckans besök till centrum för helgens shopping och boksamlande på biblioteket. Vi åkte vid nio så då var det lugnt och skönt, det var knappt att de rollatorrullande pensionärerna hade hunnit dit. Dem vill man inte trängas med när man har barnvagn.

Igår fick Malte bläddra lite i Sju små kakor för att få lite inspiration till dagens fredagsbak. Jag jade hoppats på att han skulle välja något som jag aldrig hade bakat förut men givetvis så fastnade han på muffinsuppslaget. Inte jättekul kanske men det är ganska tacksamt att baka med barn så vi körde på det. Jag fick nån fix idé att jag ville ha ett recept med turkisk yoghurt då jag inbillade mig att de skulle bli saftiga av det. Google fixade biffen och hittade receptet på den här bloggen. Ett stort recept som räcker till 20 vanliga muffinsformar.

200 g rumsvarmt smör
4 dl socker
4 ägg
2,5 dl turkisk yoghurt
0,5 tsk salt
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
Hallon

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker. Vispa i ett ägg i taget och sen yoghurten. Sikta sist ner resten av torrvarorna och blanda om. Skeda upp smeten och peta sen ner några hallon i varje form.

Enligt receptet skulle dessa stå i ugnen i en kvart men det stämde inte alls, åtminstone inte på min ugn. De fick stå nästan dubbla tiden och då hade de knappt hunnit få någon färg men någon måtta fick det vara. Jag vågade inte låta dem stå längre med risk för att torka ut dem helt. Trots nästan en halvtimme i ugnen blev de riktigt saftiga och jag gillar verkligen den här touchen av yoghurten som man känner.

Tips. Min muffinsform rymmer tolv formar så det blir alltid några pappersformar med smet över. Dem ställer jag ner i små aluminiumformar så att de inte flyter ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *