Peterskyrkan och halvmara.

När vi väl masat oss ut från hotellfrukosten (inte den bästa jag har stött på för att vara helt ärlig) så möttes vi av avspärrningar och polis precis utanför hotellet. Efter att vi traskat nåt kvarter förstod vi att vi lyckats pricka in Roms halvmara. Trafikkaos blev det på sina ställen, av alla bilar som inte kunde komma fram där de tänkt. Vi kunde dock oberört knalla vidare mot Vatikanen, vilket var förmiddagens mål. Det visade sig att vi och löparna skulle åt samma håll då målet var precis framför Peterskyrkan. Det var ganska läckert att se dem springa där på rakan, lyckliga över att vara i mål, samtidigt som kupolen tornade upp sig där framme.

Det är en hel del här i Rom som inte gör sig på bild. Bland annat Petersplatsen som är e-norm. Enorm! Den går inte att på ett vettigt sätt fånga på bild.

Vi nöjde oss med att traska runt och kika utifrån (vi höll oss i skuggan i den trettiogradiga värmen) och ställde oss därför inte i kö för att få oss en guidad tur inne i kyrkan, Sixtinska kapellet osv. Jag vet inte om det räknas som att vi har gjort Vatikanen då, men vi kände oss väldigt nöjda när vi gick därifrån för att snabbt kika på Piazza Navona.

Vi gick ungefär lika långt idag som igår, men andra sträckor. Efter Piazza Navona gick vi en av broarna över till stadsdelen Trastevere, tydligen den stadsdel som mest liknar den vi tänker oss när vi tänker på Rom. Lady & Luften och klädstreck mellan husen. Vi såg inga klädstreck, men vi åt en smaskig lunch i en charmig gränd innan vi påbörjade promenaden upp på Giancolo för att titta på utsikten över Rom. Klapp på axeln till oss båda som orkade ta oss upp i värmen, det var jobbigt kan jag meddela. Och återigen gjorde sig utsikten sig inte riktigt på bild. Men den var värd strapatsen upp. Tyckte jag iaf, J höll inte riktigt med 🙂

Vi har haft riktig tur med maten sedan vi kom hit. Om man bortser från hotellfrukosten då, så har alla luncher och middagar varit riktigt riktigt bra. Vi har hållit oss till chark och ost, pasta och pizzor och än så länge verkar det som att det är omöjligt att bli missnöjd. Allt har verkligen varit supergott. Och gelaton. Åh gelaton. Bäst hittills har varit mandelglassen som var en oväntad hit. Nu måste jag googla recept att testa hemma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *