Picknick i parken

Vi hade bestämt att vi skulle ta en picknick i en park här i Hammarbyhöjden. Jag gillar picknick men då ska det vara på riktigt. Man ska ha med sig mat och filt och allt det där. Ofta går man dock den enkla vägen och köper med sig en färdig macka från affären och kör en picnic på det sättet. Idag ville jag picknicka på riktigt så jag gjorde en smaskig pastasallad med pesto, mozzarella och rostbiff. Till det blev det självklart bröd och vindruvor och melon.

Marie hade med sig sin lilla Ida och Elin hade med sig lilla Tuva och den ännu mindre Molly som fyllde ett år igår! Jag tog självklart med mig Malte, hade liksom inget val. Vi satte oss i parken som ligger på andra sidan spåret. Där finns gungor, klätterställning, rutschkana och en gräsmatta, typ det man vill ha när man ska ha picknick med två treåringar som vill leka loss.

Att de två är tre år redan har jag väldigt svårt att förstå. Jag minns ju när de låg i sina mammors magar och det känns inte alls som länge sen. Ida och Tuva lekte bageri i sandlådan medan vi satt i solen och fikade. Idag hade jag i stort sett heltäckande på mig då både fram- och baksida är aningens, hrm, röd. Men imorgon är det brunt! Efter att Malte vaknat från sin förmiddagslur tyckte han att det var roligt att kolla in de stora flickorna som lekte.

Efter några timmar i parken plockade vi ihop våra saker och gick hemåt. Jag var helt mosig i huvudet efter all sol så jag ville helst av allt bara gå och lägga mig. Synd att inte Malte kände samma sak…

2 thoughts on “Picknick i parken

  1. Amä, va e dedär nurå? Pasta, bröd och frukt?
    Tar du en paus ifrån programmet så du kan köra igång igen lagom tills ni kommer hit??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *