Planer för årets julbak

20111120-181121.jpgFörra årets saffranskladdkaka

Den här julen blir lite annorlunda om man jämför med hur det brukar vara. Själva julaftonen ska vi fira hela (eller halva) familjen i huset, men upptakten under månaden innan får inte samma julfokus som vanligt. Jag brukar t ex alltid göra ett pepparkakshus men det hinner jag inte i år. Julpynt blir det inte heller, åtminstone inte här i Hammarbyhöjden.

Nästa helg tänkte jag att det får bli saffransbullbak. Det är det godaste julbakverket av dem alla och det är ju faktiskt första advent. Någon gång under december månad vill jag också göra saffranskladdkakan igen, den blev så god förra året. Jag funderar på att kanske göra mjuk pepparkaka med lingon i muffinsformar någon gång, men jag får se. Det är själva pepparkakssmaken jag vill åt, och pepparkakor är ju sååå trist och torrt.

Julgodis kommer jag att göra så klart! Det har ju så bra hållbarhet att jag inte behöver tänka på att jag måste göra det tätt inpå julafton. Jag brukar göra mammas chokladkolor och mozartkulor, det räcker jättebra för mig.

Saffransbiscottin… ska jag strunta i den? Och vad mer har jag glömt? Inget viktigt tror jag.

4 thoughts on “Planer för årets julbak

  1. Synd att du inte hinner med pepparkakshuset. Men nästa år kan du ju göra ert hus! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *