Planeringsdag.

 

Den här terminen har bjudit på en omorganisation i den kommunala förskolan i Tyresö. Man har separerat förskolan från grundskolan och delat in dem i nya förskoleområden. I vårt fall innebär det att vi har fått en ny förskolechef och jag ser egentligen bara fördelar med den här förändringen utom en liten detalj, och det är att det inte längre är givet att Antons förskola och Maltes skola kommer ha stängt för planering samma datum. Attans! Idag och imorgon håller alltså förskolan stängt medan skolan har verksamhet precis som vanligt. 

Från början hade jag tänkt passa på att bara hänga hemma med den yngste medan Malte ville vara i skolan, men när jag insåg att vi ju har städning hemma på torsdagar, och jag inte ville vara i vägen med en lekande tvååring då, så lockade jag Malte med ledighet på Kaatach istället. Då gick han med på att skippa skolan minsann! 🙂 Att hänga på leklandet en heldag med bara Anton hade visserligen funkat men han älskar att ha sällskap av sin storebror. Och för att få ännu mer avlastning så drog vi med oss Maltes kompis Vilde också. Ibland är det faktiskt lättare med fler barn än med ett, idag var verkligen en sån dag. Ett smidigare besök på Sveriges bästa lekland har jag nog inte varit med om. Bara glada miner i nästa fem timmar rakt igenom. Trots det var jag helt slut efteråt. Anton kände samma sak, det var bara sexåringarna som orkade röja vidare efter att vi kommit hem. Helt outtröttliga.

Imorgon vill Malte tillbaka till skolan, att tråka hemma med mig och Anton låter helt ointressant för honom, så jag och den yngsta kommer slappa gärnet. Måste bara meddela mitt sällskap det också…

   
    
    
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *