Playa de las Teresitas.

Jag och J älskar poolhäng, det ska jag inte sticka under stol med, men barnen får tuppjuck efter några dagar så lite andra äventyr får man också ge sig ut på för att hålla alla nöjda. Två veckors poolhäng tröttnar nog även jag på när jag tänker efter… Idag var det därför dags för utflykt. Närmare bestämt stranden Playa de la Teresitas. Den ligger på rakt motsatt sida av ön från där vi befinner oss, en timmes bilfärd till några kilometer norr om huvudstaden Santa Cruz.

Sanden här på Teneriffa är svart då detta är en vulkanö. Av någon anledning tyckte man på sjuttiotalet att Santa Cruz-borna behövde en riktig strand, med gul ”vanlig” sand så då anlade man en sådan för en redigt massa pengar. Fyra miljoner säckar sand fraktade man hit från Sahara! Galet! Men en riktigt fin strand blev det av det hela.

När vi kom tidig förmiddag var det ganska glest med folk på stranden, men det fylldes på snabbt. Majoriteten var spansktalande, det här är stranden som lokalbefolkningen i området åker till. Det var inte speciellt exploaterat runt omkring utan det var (än så länge) bara berg bakom stranden och i den västra änden låg den lilla fiskebyn San Andrés. Superfin, med de färgglada husen som klättrade upp för sluttningen.

Det var en väldigt barnvänlig strand då det 150 meter ut i havet anlagts en ordentlig vågbrytare. Det var mao väldigt lugnt i vattenbrynet. Däremot var vattnet här myyyycket kallare än på västsidan där vi håller till i vanliga fall. Det var som att bada i Sverige 🙂

Efter några timmars sol och bad, och en lunch i en av strandkioskerna, så kände vi oss nöjda och begav oss hemåt igen. En perfekt utflykt skulle jag säga!

Santa Cruz från väst

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *