Playdate och inspirationsdag

Det var Camillas sista dag som föräldraledig så hon slog till med att bjuda in mig, Ida och Alfvan med tillhörande barn på lunch i deras nyrenoverade hus. Det var spännande att få komma in i deras fina hem och låta sig inspireras. De hade valt mycket fast inredning och ytskikt som vi också har valt, men jag fick också en del uppslag för sådant som vi inte har spikat ännu. Allt var fräscht och snyggt, men det jag gillade mest var de stora öppna ytorna och att de hade så högt i tak. Jag vet att vi kommer att ha 2,70 på nedervåningen, men jag undrar om inte det här var högre!

Till lunch bjöds en jättegod lasagne och till efterrätt en figurvänlig fruktsallad. De tackar vi mammor för så här tätt efter jul, och vi nöjde oss faktiskt med det och tackade artigt men bestämt nej till kokosboll till kaffet. Dunk i ryggen på det!

Som ensam kille i ett sällskap bestående av Lykka, Ella och Lilla A så uppförde sig Malte ganska väl, om man bortser från att han är ett yrväder och sprang åt alla håll och kanter. Trots sin energi så tror jag att han var den enda som inte ramlade ner för den tre trappor höga trappan, bra jobbat! Kidsen lekte på så himla bra och det märks verkligen att de uppskattar varandra så mycket mer nu är tidigare. De börjar leka med varandra och ger varandra en uppmärksamhet som är ny för oss föräldrar. Mysigt att se, man blir varm i det så kallade mammahjärtat.

Efter att Malte hade ätit duktigt, lekt med Ellas alla leksaker och rivit ner alla cd-skivor från hyllan så tyckte jag att det var dags att gå hem. Jag hann inte mer än halvvägs bort till busshållplatsen så hade killen somnat och sov sen i två timmar tills jag satte stopp för det hela. Jag orkar inte vara uppe hela natten med honom så att sova till fyra är egentligen alldeles för sent.

Det här var förmodligen sista gången vi ses så här en vardag som föräldralediga, men det betyder inte att vi slutar ses för det. Nu har ju jag sett alla de här barnen sedan de var minisar så jag vill ju se dem bli äldre. Mammorna har jag heller inget emot! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *