Promenad till Sickla står på agendan

Hallå där! Jag vet att det är ett himla tjat om Maltes mat- och sovrutiner men jag vill ändå skriva om det. Dels för att jag vet att det finns några där ute som faktiskt är intresserade, dels för att jag vill ha det ”dokumenterat”.

Min plan under gårdagskvällen var ju att trycka i honom mat och det var precis vad jag gjorde. Mitt problem under de senaste dagarna har varit att han inte har varit intresserad av att äta, men igår gick det. Efter det sista inlägget som jag skrev igår så gav jag honom ytterligare lite gröt. Jag ville se hur mycket man kan stoppa i en sån här liten egentligen.

Vid nio satt han i sin babysitter och blinkade långsamt med sina små ögonlock – han var jättetrött. Jag bar in honom i vårt sum och lade honom i sin säng där han låg och pratade i en stund men sen somnade han faktiskt. Själv!

Det höll i sig i en timme sen vaknade han. Då jag inte ville söva om honom genom att amma så lät jag honom ligga kvar och så stod jag lutad över sängen och smekte honom på ryggen och sjöng för honom. Det tog säkert en halvtimme, och det var rätt jobbigt, men han somnade om! Han vaknade igen vid två men då fick han amma lite, sen vaknade han vid halv fem och åt då också. Vi halv nio vaknade vi båda för dagen och jag var utvilad som få.

Det måste vara maten som gjorde skillnaden. Jag vill i alla fall tro det för då har jag ju löst gåtan. Jag är dock inte typen som tar ut segern i förskott, J kallar mig för pessimist och han har väl rätt, så vi får väl se hur det går.

Idag blir det en promenad ner till Sickla. Jag ska köpa blöjor och leverpastej till Malte. Smörgås är ju väldigt populärt så jag tänkte att han ska få lite annat på. Smör är gott, men lite variation kan ju inte vara fel.

3 thoughts on “Promenad till Sickla står på agendan

  1. Hej alex. tänkte ge dig ett sömn tips som verkligen fungerar. PÅ babyproffset finns det 4 st bollar man fäster under sängen så du lätt kan vagga malte till sömns i sin egna säng.. det verkligen fungerar och Saga somnar som en tok varje kväll pågrund av detta. kosra 300 sek typ tror jag. mvh Maria

  2. Ja, de där bollarna har jag faktiskt funderat på, men sen glömt bort. Vi ska till Barnens hus i helgen, då kanske man skulle plocka med sig en sån förpackning. Det skulle vara bra om han kunde vänja sig vid att somna där, och med bollarna skulle det kanske vara lättare att få honom att somna om där även mitt i natten. Tack för tipset!

  3. Hoppas det funkar, saga ville bara somna i sin vagn innan jag köpte dom så det har funkat perfekt.. lycka till 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *