Puh vilken helg!

Jag tog en paus ifrån bloggandet igår för jag orkade knappt öppna datorn. Jag var trött!

Efter en fullproppad lördag följde en lika fullproppad söndag. På förmiddagen åkte nämligen jag och J till Villa Talliden i Rönninge där vi mötte upp Kaj, Maria, Oscar och Js farföräldrar. Vi skulle fira med en brunch att farmor fyllde år. Det var tänkt att vi skulle haft Malte med oss också men vi hade sån tur att vi kunde lämna honom med mina föräldrar. Vi kunde med andra ord njuta av maten i lugn och ro och äta i egen takt. Det är man inte bortskämd med!

Det var en jättefin brunch som var lagom stor vilket innebar att man fick kvalitet istället för kvantitet. Goda sallader, sill och potatis förstås, och ett mycket trevligt dessertbord. Det sistnämnda är viktigast för mig. Snålar man på dessertbordet och ställer fram några torra sockerkaksbitar så faller hela upplevelsen för mig. Härifrån gick jag dock både mätt och nöjd!

Därifrån åkte vi raka vägen hem till Js farmor och farfar för att plocka med oss en kasse äpplen. De har jättefina äppelträd som ger jättemycket äpplen, jag måste googla på äppelmos!

Kvällen tillbringades hemma då vi fick fint middagsbesök av min gudfar Panikos. Han träffade Malte senast i våras då han förutom att vara yngre också var febrig och kinkig. Den här gången var han dock i sitt esse och visade för första gången upp sina färdigheter i att klättra upp på matbordsstolarna. Äntligen! Jag älskar att stå och vakta på honom så att han inte ramlar ner från höga höjder…

Jag gjorde Leilas fantastiska mazarintårta också! Den här helgen har mao gått i smaskandets tecken. Gånger hundra.

Efter den händelserika helgen stannade vi alltså hemma igår och tog igen oss. Jag tyckte nästan synd om J som var tvungen att kliva upp och gå till jobbet. Pappa gick ut en vända med Malte men i övrigt slappade vi bara. Det var nog lika bra för imorse blev det tidigt för vissa. Mina föräldrar hade nämligen ett flyg att passa som tar dem ner till Cypern. På måndag följer jag och Malte efter! Vi längtar!

Idag blir det Skånegläntan!

2 thoughts on “Puh vilken helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *