Pulkaåk i Alby och fajitasavslutning på IKEA-dag.

IMG_4617.JPG

Idag har vi varit goda föräldrar och tagit med våra barn till Tyresös bästa pulkabacke i Alby. Jag tror att det är den bästa iaf, jag vet inte säkert eftersom jag ju inte är någon friluftsexpert direkt… Anton sov mest hela tiden så han lekte ingenting, bättre var det med Malte som fick till några riktigt bra åk. Det var roligt att se att han till skillnad från förra året faktiskt orkade dra sin pulka ända upp till toppen helt själv. Förra året var han lite mer bekväm skulle man väl kunna uttrycka det. Modig var han också! Det var inga problem att åka från toppen som sagt, och inga krokodiltårar kom heller när han rullade av pulkan eller snowracern. Det var bara på’t igen, inget drama. Det stod istället J för som drämde så hårt i backen ner att den nyinköpta blåa pulkan från Rusta för 69 kronor gick i bitar :).

Efter pulkaåk blev det lite tunnbröd och varm choklad innan vi åkte hem igen. Fast på vägen hoppade farfar Kaj om på Uddby också för att köpa med sig bullar att äta i Zeldapausen hemma. Man är ju inte dum liksom. Är man i Alby så måste man ju få med sig bullar därifrån, det är det Tyresölag på.

IMG_4608.JPGIMG_4612.JPGIMG_4622.JPG

Någon snöaktivitet igår blev det inte. Jag inledde dagen med att lägga kycklingen i fajitasmarinad, körde en sväng på Friskis och fortsatte sen min lördag på IKEA tillsammans med alla andra stockholmare. Sjukt mycket folk men det är det ju alltid, vare sig det är löningshelg eller inte. Och även om jag inte är så förtjust i att strosa runt på det där varuhuset så var det så skönt att få vara ifred i ett par timmar. Inga barn som pockade på uppmärksamhet utan det var bara jag och min IKEA-app. Och en latte på fiket. Ifred.

När jag kom hem möttes jag av mina föräldrar som vi hade bjudit över på kycklingmiddag. Jag älskar älskar fajitas men jag älskar nästan tillbehören mer. Plockmat är fasen det bästa! Kvällens enda minus var cheddarsåsen som inte var Texas Longhorns. Snälla Willys, ta in den, för sån där på burk som inte ens behöver stå i kyla är ju apäckligt!

IMG_4617

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *