Rea och glassplaner

Vi startade dagen med att ta en promenad till Skanstull där vi mötte upp Sofia och Emelie som redan var på Söder. Vårt mål: Polarn O Pyret som hade reastart idag. Big mistake! Vi var inte ensamma om att vara där. Fullt var det väl egentligen inte men om varje kund har med sig en barnvagn in i lokalen så blir det väldigt fort ganska trångt. Vi tog en snabb vända, jag handlade på mig några plagg som inte ens var nedsatta, och sen promenerade vi hemåt till Sofia.

Emelie och Malte leker verkligen bra. De leker väl egentligen inte med varandra, man säger ju att små barn inte gör det i deras ålder, men de håller ändå varandra sällskap och håller varandra upptagna så att vi kan sitta i lugn och ro och dricka vårt kaffe ifred. Vi höll oss inomhus för vår egen bekvämlighets skull, allt är ju barnsäkrat där, men det gjorde ingenting för jag och Malte hade redan hunnit med nästan en timme i sandlådan på morgonen innan vi gick till rean. Då var det dessutom inte så varmt utomhus, så man stod ut med att sitta i solen en längre stund. Brännan börjar ta sig nu!

Efter några timmar vid Sofias köksbord lämnade jag och Malte sällskapet nöjda med både pasta och kaffe i magen. Jag brukar ta mig hemåt omkring fyratiden för då ska Malte sova och han somnar mycket lättare i sängen. Efter ett tag kom J hem och med sig hade han en kartong under armen. En åttiotalspresent till oss båda som vi beställde för några dagar sedan: en glassmaskin!

Yay! Nu ska det göras glass i alla smaker! Vi hade kollat upp några Bäst i Test-tester på nätet och då hade den här vunnit i alla. Det avgörande argumentet för oss var att man inte behöver ställa in hela glasskålen i frysen utan här är det istället ett frysblock som man fryser in. En hel skål skulle aldrig få plats i vår lilla pyttefrys så den här lösningen var ju perfekt. Till helgen blir det alltså glass. Vilken sort? Det vet jag inte men jag kan väl tycka att man borde börja med att få till den perfekta vaniljglassen, eller hur?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *