Regnaktivitet

Under eftermiddagen mulnade det på rätt ordentligt och det hela kulminerade i ett redigt regn med inslag av hagel! Vi fick snällt sätta oss inomhus och sysselsätta oss med annat. Jag återgick till den bok som jag läst de senaste dagarna, nämligen Den försvunne prinsen av Deborah Cadbury. För flera år sedan läste jag Axel von Fersen av Herman Lindkvist. Den skulle vara en sorts biografi, ja i den mån Lindkvist kan skriva biografier… anyway, den handlade om Axel von Fersens förmodade kärlekshistorier med Marie Antoinette. Jag blev därför nyfiken på att läsa Den försvunne prinsen då den nästan var en slags uppföljare av ”biografin”.

Den handlar om Ludvig XVII, sonen till Ludvig XVI och Marie Antoinette. Efter att hans föräldrar avrättats togs han om hand på ett ohyggligt sätt och dog sen av vanvård, bara tio år gammal. Rykten följde som sade att han aldrig dog utan att han lyckades fly. Flera män trädde fram och menade att de var den riktiga arvtagaren och tronföljaren, men gåtan löstes aldrig. Förrän bara några få år sedan då man med hjälp av DNA kunde ta reda på sanningen.

Boken var ett perfekt semsternöje att lägga lite tid på. Visst ska man vara lite källkritisk men jag köpte väl hela paketet skulle man kunna säga och det såg ut som att det låg ett gediget arbete bakom boken. Helt ok. Nu vidare till nästa.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *