Riktig olivolja

Jag kom hem och satte genast igång att röja i lägenheten. Jag dammsög, bytte lakan i sängen, satte igång en tvättmaskin och packade upp resväskan. Jag hittade en trevlig överraskning i väskan som jag hade glömt att jag hade packat ner. En halvliter olivolja.

I höstas plockade mina föräldrar alla de oliver som växte i trädet utanför deras lägenhet. Skörden tog de till ett presseri och fick fyra liter (tror jag) ren olivolja utan några tillsatser. Bara olivolja. Den luktar gott. Borde kanske användas i en god sallad eller nåt. Synd på plastflaskan bara. Den är ju lite mindre charmig än innehållet.

3 thoughts on “Riktig olivolja

  1. Kul, J ska få ett litet syskon!
    Hur känns det att bli tvåbarnsmor? 🙂

  2. Det känns spännande men samtidigt jobbigt att behöva byta en massa blöjor. Det har jag aldrig behövt göra med J tack och lov. Det sparar jag tills vi blir gamla och grå…

  3. Å jooo det är ju det som är charmen med grekisk olivolja!! Plastflaska: då vet man att det är orginal och smaskens! För att inte tala om när jag går ner till min vingubbe och köper lokalt underbart rödtjut på ”lösvikt” i min gamla vattenflaska!! Romantik.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *