Roadtrip till Limassol

Jag ska börja med att berätta om sovvanorna här nere på Cypern. Ja, Maltes sovvanor alltså. De ser faktiskt riktigt bra ut om man jämför med tidigare. För tredje kvällen i rad nu så har jag lyckats natta honom vid nio och efter att han har somnat har jag dessutom kunnat lägga över honom i sin resesäng. Kanon! Det första sovpasset håller i sig i typ fyra timmar och det är jag helnöjd med. Efter det vaknar han dock lite oftare men jag lyckas alltid lägga över honom i sin säng. Framgång med andra ord. Han vaknar också tidigare, vid åtta, så det här kan sluta hur bra som helst.

Idag vaknade han alltså vid åtta och senare än så hade han inte fått sova om han hade velat, för idag var det nämligen dags för en roadtrip. Vi skulle åka till Limassol för att hälsa på alla släktingar som för första gången skulle träffa Malte. Och J.

Första stoppet blev i Linopetra för att hälsa på min farmors syster. Där blev det en liten kopp kaffe och en julkaka. Det har ätits en del såna hittills. Efter det åkte vi raka vägen till min farmor där alla väntade. Det tog inte lång tid innan Malte hade charmat byxorna av hela högen.

Som brukligt när vi är där och äter så ska de grillas och det uppskattas av mig som gillar det. Min farbror Themos är grillmästare numero uno och misslyckas aldrig. Det blir alltid kanongott. J kunde inte låta bli att bli imponerad av Themos stora turbogrill som han har gjort själv. Som ni ser är den i arbetshöjd så man slipper få ont i ryggen när man håller koll på köttet. Den är dessutom höj- och sänkbar och grillspetten snurras runt av en motor. Den här grillen är alltså inte för amatörer, men J vill ha en till vårt hus ändå!

Themos lagar mat på turbogrillen medan vi andra imponerat tittar på. Bredvid står hans fru Yiota. Jag missade att ta en bild när maten låg på, men den uppmärksamme ser kyckligen som ligger och väntar under.

Det åts en hel del, och det gullades med Malte en hel del. Jag kunde därför ha händerna fria och ha tid att ibland översätta vad alla sa. Js språkkunskaper sträcker sig tyvärr inte ända till cypriotiska så han satt mest och log. Och åt. När han fick en fråga som han kunde svara ja på så gjorde han dock det på grekiska! Så mycket kunde han! Vi får väl se om det kanske blir en liten grundkurs i grekiska för honom i framtiden.. Det kan inte vara helt kul att sitta en hel dag och inte förstå någonting.

Alla ville skoja med Malte. Här lekte min kusin Efi klappleken med Malte som fascinerat hängde på.

Ännu en kusin, Nikolina, åt snabbt upp sin mat så att hon kunde ta hand om Malte då han började gnälla. De tackade jag för som kunde äta upp min mat i lugn och ro.

Min farmor Alexandra med lilla Malte. Söta båda två, eller hur?

Framåt eftermiddagen var det dags att åka tillbaka till Paralimni, det tar ca 80 minuter, och det var inte under många av dem som Malte var tyst. Han skrek högt stackarn, och ville inte alls sitta fastspänd i babyskyddet. Helt utmattad av gråt somnade han dock lagom till att vi svängde in bakom hörnet till lägenheten. Är inte det typiskt?

Nu sover Malte förhoppningsvis för natten och vi andra sitter och tittar på TV. Eller ja, jag bloggar, mamma och pappa tittar på Finding Neverland med Johnny Depp, och J löser de lätta korsorden i mammas Allers. Han upphör aldrig att förvåna!

Lite lek på golvet innan läggdags. Det gäller att få ur honom all energi

 innan man börjar natta…

2 thoughts on “Roadtrip till Limassol

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *