Så länge vi båda andas

Fääärdig! Och nu när jag är klar ställer jag mig lite frågande till hypen. Nej, jag har inte glömt att jag egentligen inte tillhör målgruppen utan är väl femton år för gammal, men det är ju inte bara kidsen som älskar Twilight-serien. Den är ju omåttligt populär bland alla har jag förstått.

När jag kommit ungefär halvvägs genom den fjärde boken fick jag en känsla av att det här var en bok som författaren från början inte hade tänkt skriva utan fick hasta ihop för att kunna sälja fort fort fort. Den kändes inte som att den hängde ihop med de övriga tre böckerna alls, och i författarens försök att avsluta och knyta ihop alla trådar så slängde hon in så mycket äventyr som det gick utan någon som helst känsla. Att serien slutade precis som småtjejerna vill att den ska sluta, ja det hade jag väl egentligen redan väntat mig.

Den fjärde boken var sämst, den andra var nog bäst. Men överlag så är hela serien helt okej, speciellt som sommarläsning, men absolut inte mer. Och jag vidhåller att hjältinnan Bella inte är någon förebild för unga tjejer, jag hoppas att de förstår det.

Nu blir det Hypnotisören av Kepler.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *