Så. Mycket. Sol.

Oj oj oj vad varmt det har varit idag! Att sitta och trycka i en lägenhet i Hammarbyhöjden är inte speciellt lockande när man har ett sånt här väder så vi bjöd in oss själva hos Kaj och Maria för att kunna utnyttja deras altan.

När vi kom dit var poolen redan fylld och vattnet var redan uppvärmt av den gassande solen. Maltes kläder åkte av på en gång och åkte nog aldrig på igen när jag tänker efter. Ett parasoll stod placerat för att skugga den lilla poolen så i den kunde han sitta hur mycket han ville och jag slapp oroa mig över om han skulle bränna sig eller inte.

Det var inte bara i poolen det badades utan vi gick ner till den lilla strandplätten också så att även de vuxna pojkarna fick plaska i vattnet. Nästa år kommer vi nog hänga på den plätten en del, perfekt för en tvåårig Malte.

Till middag blev det inte bara den obligatoriska grillade köttbiten, som idag serverades med en couscoussallad (gott!). Till förrätt blev det även en liten skål gazpacho! Jag har, trots mina 28 år under bältet, aldrig ätit det, men det här var garanterat inte sista gången. Jättegott ju! Kaj ansvarade för själva smaksättningen av soppan men jag måste säga att mitt hackande av grönsakerna var det som gjorde det. Speciellt mitt val att behålla kärnorna från tomaterna. Mycket gott!

Nu är vi hemma, helt utslagna av värme ligger vi i soffan. Maltes säng har temporärt åkt tillbaka in till oss och får stå där tills den här värmeböljan ger sig. Eftersom det inte finns något fönster ut från Maltes rum blir det för varmt där inne, även om vi har balkongdörren öppen hela natten. Hos oss är det tyvärr fortfarande varmt, men ändå betydligt svalare och behagligare för honom. Och så länge han sover i sin egen säng, om det så bara är i några timmar, så är jag helnöjd. Då spelar det egentligen ingen roll i vilket rum sängen står faktiskt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *