Så mycket tur här i livet

Jag är en sådan som oroar mig. Ältar. Jag tycker att det är jobbigt att inte ha kontroll, att inte få bestämma över ALLT som har med mitt liv att göra. Jag avskyr att gå och vänta på ett besked, jag våndas när något inte blir som det var tänkt. Men trots det så löser sig verkligen ALLT alltid till det bästa.

J säger alltid till mig att oroa dig inte gumman, det löser sig. Du är ju med mig. Och det stämmer banne mig! Allt han rör vid blir till guld, han är en liten turgubbe och det liksom gnuggar av sig på mig och vår lilla familj.

Något som kanske inte har oroat mig den senaste tiden, men som gnagt lite, är Maltes förskoleplats i Tyresö. Vi har stått i kö länge men det finns ju inga garantier på att han får en plats i januari på just den förskolan vi hoppas på. Det enda vi vet är att han får en plats någonstans i Tyresö. Idag ringde jag Tyresö kommun för att ställa lite frågor om detta. Det känns nämligen sjukt läskigt att säga upp den plats vi har i Stockholm utan att ha en plats klar i Tyresö. Kontrollmänniska? Svar:ja.

Först var hon lite blasé i telefonen, svarade på rutin, men efter att jag fått henne att smälta lite eftersom jag är så förbannat trevlig så berättade hon att om det var i december Malte ville börja så hade hon kunnat ge mig plats på vår önskade förskola direkt. Men ja tack! Vi flyttar ju dit i december så det är ju perfekt!

Några timmar senare kom ett platserbjudande på mailen. Så smidigt. Sån tur! Jag är nog en liten turgumma jag med. Kanske borde köpa mig en trisslott…

4 thoughts on “Så mycket tur här i livet

  1. Åh vad kul!

    Alla har alltid haft problem att få in barnen i januari här i Strand, så det är ju perfekt! Antar att det är det närmsta dagiset han ska gå på. Då får han iallafall en massa fina kompisar att gå med som vi känner från öppna förskolan och mammagruppen. Alla verkar mycket nöjda, och lite fördelar är det tycker jag med dagis som hör ihop med skolan eller vad man ska säga, som de två kommunala skolorna gör här i området. Åtminstone på Strandskolan så funkar det så att även förskolepersonalen är med på APT och pedagogiska möten som Strandskolan har, så de får ganska mycket influenser från skolvärlden. Fast jag har ju iof inget att jämföra med.

  2. Det låter ju bra! 🙂 Jag hoppas att vi blir nöjda, hans nuvarande förskola tycker jag är helt ok men det är samma här, jag har inget att jämföra med så…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *