Så hur gick det?

Vi var som sagt på första träffen av föräldrautbildningen på Södra BB igår. Tack och lov visade hon ingen läskig förlossningsfilm utan sa att hon hade planerat in en sådan den sista gången vi ska träffas. Hon tillade att den filmen skulle visas i slutet av mötet, och att de som inte ville se den självklart kunde gå hem då. J vände sig lite oroligt till mig och frågade viskandes att du vill inte se den va? Nej, svarade jag, och fick en pust av lättnad till svar.

Vi var som sagt bara sex par och en barnmorska, och det var jätteskönt för då kändes det fritt fram att ställa frågor, om man hade sådana. Och det hade vi ju. Efter att vi hade presenterat oss själva fick flickorna sitta för sig och pojkarna för sig. Sen fick vi prata och skriva ner vad vi ville prata om på de här träffarna. Vi fyllde ett papper ganska snabbt. Pojkarna undrade över saker som vad de kunde hjälpa till med under förlossningen, och när och om de skulle vara ivägen. Vi flickor hade frågor av mer explicit art, som att spricka kontra att bli klippt, när är det för sent med bedövning, hur ont gör det, hur mycket blöder man, vilka risker finns? Ja, sådana frågor.

Det var rätt trevligt faktiskt. Och det såg rätt roligt ut när femtio procent av oss som satt i rummet hade tjocka gravidmagar. Vi såg alla rätt hungriga ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *