Samtal med tomten.

20121219-074555.jpg
Vi har haft Matteväskan hemlånad i ett par dagar. Återlämnad idag. Den ingår i ett litet sago/matteprojekt som de har jobbat med den senaste tiden. Bockarna Bruse. Vi älskar Maltes förskola!

Ok, jag erkänner! Tomten har flitigt använts som ett påtryckningsmedel den senaste veckan. Oj oj, tänk om tomten skulle få veta att du vägrar ta på dig kläderna på morgonen! Inte så snällt kanske och kanske heller inte så pedagogiskt att komma med hotelser, men ibland har man kort om tid och då är det bara att ta till det som funkar för stunden.

Det är stor skillnad på julen i år jämfört med förra. Malte är så galet taggad, mycket eftersom det pratas och pysslas och jobbas mycket med julen på förskolan. Malte missade det förra året då han bytte förskola i den vändan.

Imorse, på väg med pulkan, så tog jag upp telefonen och ringde Tomten. Jag berättade hur Malte utan några protester hade borstat tänderna innan vi gick, och att vi nu längtar efter att Tomten ska komma i jul. Vi pratade lite om att vi ska köpa en julgran åt honom i helgen, som han kan lägga julklapparna under osv. Malte blev alldeles nipprig! Pratar du med tomten? ropade han i bakgrunden. Nu laddar vi!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *