Sandlådehäng i Björknäs

Planen var att jag och Malte skulle testa öppna förskolan i Björknäs. Sofia och barnen har varit där förut så de skulle presentera oss för konceptet. Jo, lite förskola har vi ju varit på, men inte alls mycket.

Strax efter tio klampade vi in i farstun i kyrkan där förskolan håller till, och ett par minuter efteråt fick vi klampa därifrån då vi insåg att det är Babycafé på måndagar. Eller insåg och insåg, vi blev utschasade helt enkelt och fick ett välkommen tillbaka i morgon istället. De stackars mammorna som redan satt där (med små nyfödda i famnen) visade skräck i ögonen då de var rädda att våra små terrorister skulle trampa ihjäl deras små. Oh well, så kan det gå.

Som tur är bor Sofia inte långt därifrån så vi gick hem till hennes gård där Malte och Emelie fick leka loss i sandlådan istället. Malte älskar ju sand och även idag fick några skopor åka ner i magen. Det finns liksom inget jag kan göra åt det för så fort jag visar mitt missnöje med hans diet så vill han bara skopa i sig ännu en näve sand. Det är en faaas, som man så lugnande kallar det.

Efter lek i sandlådan började mina Converse inte kännas tillräckliga, jag frös, så vi gick in för att ge de små och oss själva lite lunch istället. Malte och Emelie röjer väldigt bra tillsammans så ännu en gång hann jag och Sofia avverka många ämnen. Det är skönt nu när de är så stora att de faktiskt reder sig själva väldigt långa stunder.

Just nu väntar jag på att Malte ska somna så att det blir lite lugn och ro här hemma. Han somnade i soffan någon gång vid åtta-tiden men då kände vi på lukten att ett blöjbyte var nödvändigt och det sova han sig tyvärr inte igenom. De där fem minuterna som han sov gjorde susen för nu är han som ny och är redo för mer lek i köket. Vilken tur.

9 thoughts on “Sandlådehäng i Björknäs

  1. Ååååh! I fortsättningen meddelar jag dig varje morgon vilka planer jag har så kan du ge tummen upp eller inte!!

  2. Å om han vore här ändå – lättare klädsel o finare sand! Kyrkans barntimme finns ju också…

  3. Hej JJT!

    Nej, hon är inte ledig men det är nog bara en tidsfråga. Maila mig om du vill ha hennes nummer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *