Saras rutor Del 2

Till Maltes skolavslutning bestämde vi oss för att baka Saras rutor att fika på. Jag insåg då att jag redan 2014 bad om mammas perfekta recept och att jag då fick två olika recept att testa. Jag skrev då en Del 1, sen glömde jag bort att jag hade ett recept kvar att prova 🙂 Bättre sent än aldrig!

Jag har alltid tyckt att mammas Saras rutor är de absolut godaste, men efter att ha bakat båda recepten så undrar jag om hon ändå inte sitter och trycker på guldet utan att dela med sig, för inget av de här receptet påminner om min barndoms kaka 🙂 Men den funkar, det gör den! Hela långpannan tog ju slut ganska fort ändå!

Mjuk kaka: 
3 ägg
4,5 dl socker
225 g smält smör
6,75 dl vetemjöl
3,75 tsk bakpulver
4,5 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjölk
1,5 msk kakao

Glacyr:
3,5 dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
2,5 msk kakao
3 msk smält smör
3 msk starkt kaffe

Vispa ägg och socker, tillsätt det smälta smöret. Blanda de torra ingredienserna och blanda ner i smeten växelvis med mjölken. Grädda i långpanna i 20 minuter i 225 grader. Rör ihop glasyren och bred över kakan när den kallnat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *