Se upp i backen!!

Vår lördagsförmiddag tillbringades i Sickla. Inte bara vår utan typ alla Nackabors som var där för att köpa julklappar till sina nära och kära. Fullsmockat. Jag och J skulle köpa saker till oss själva. Vi hade till slut insett att vi behöver vara varma när vi leker med Malte i snön så vi köpte ett var sitt par täckbyxor. Jag fick med mig ett par vinterskor också.

Jag har aldrig varit utomhustypen och är det väl fortfarande inte, men som småbarnsmamma har man måsten som man inte hade tidigare. Tidigare vintrar har jag kört på stövlar som har varit snygga, inte varma. Jag har ju suttit på tunnelbanan! Nu räcker tyvärr inte bara snyggt.

Efter shoppingen och en tur in på Macoteket för J så åkte vi ut till Kaj och Maria i Tyresö Strand för lite pulkaåkning för Malte. Och oss.

Jag måste erkänna. Mest såg det ut ungefär så här. En inte helt nöjd Malte.

Men ibland såg det ut så här.

Tyvärr upprepade sig onsdagen då vi lekte ute hos Sofia. Malte ville mest vara uppe famnen och inte på marken. Pulkan var kul ibland men oftast inte. Jag hoppas och tror att det beror på det tjocka strumppaketet ovanpå den gipsade foten. Förmodligen tycker han att det känns konstigt men förhoppningsvis blir det bättre när gipset tas bort och han kan ha sina vinterstövlar på båda fötterna och inte bara på ena.

Efter kanske en halvtimme av tjoande och tjimmande från de vuxnas sida (oj vad kul det är med vinter och snö!!! lyssnade vi på hans vädjan och gick in för att fika lussebullar och kaffe. Man behöver ju värma sig efter en halvdag (heh, halvtimme) i kylan!

Förutom att Malte fick sig ett äventyr ute i vinterlandet så stod han för ett äventyr inomhus. Vi råkade ut för en av de äckligaste blöjolyckorna någonsin vilken resulterade i att alla tre plagg som Malte hade på sig fick tvättas. Han fick därför låna en rosa top som tajtades till i ryggen med en gummisnodd. Snyggt och stilsäkert!

Jag vill verkligen inte vara en sådan mamma som klär sina barn könsstereotypt. Trots det har Malte inte haft ett enda rosa plagg tidigare. Han blev ju jättesöt! Han ser lite näpen ut liksom.

7 thoughts on “Se upp i backen!!

  1. Så söt han är i rosa 🙂 Härliga pulka bilder,det är ju så lajbans !
    Hoppas/tror han finner glädjen när gipset är borta.
    Och jag går ingenstans utan mina täckbyxor , varför frysa när man väntar på bussen eller är i pulkabacken ?

  2. Det hoppas jag också. Det vore ju konstigt om han inte gjorde det; det enda barnet i hela Sverige som inte gillar snö!

  3. Stackars Malte som gjort illa foten! Visst är det märkligt det där, vare sig man vill eller inte måste man ändå vara lite praktisk med rediga ytterkläder som småbarnsförälder. Stor kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *